FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ASGARİ ÜCRET ne kadar oldu, belli oldu mu? Asgari ücret 2023 ne zaman açıklanacak? 9 bin TL açıklaması

Asgari ücretin ne kadar olacağı vatandaşların merak konusu oldu. Asgari ücret 2023 zam oranına dair son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 20 Aralık tarihinde üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Ancak toplantının ardından karara varılamadığı duyuruldu. Peki, Asgari ücret ne kadar oldu, belli oldu mu? Asgari ücret 2023 ne zaman açıklanacak?

ASGARİ ÜCRET ne kadar oldu, belli oldu mu? Asgari ücret 2023 ne zaman açıklanacak? 9 bin TL açıklaması

Asgari ücret zam oranı merakla bekleniyor. Milyonları ilgilendiren asgari ücret 2023'de zamlı haliyle alınacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üç toplantıyı geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen toplantıların ardından net rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Dün yapılan toplantı sonrası Ergün Atalay, '20 gündür TÜRK-iş’in teklifi 7 785 biz hiçbir yerde bizim bir teklifimizi olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey’e söyledim, komisyona söyledim." dedi ve istedikleri rakamı açıkladı.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Ergün Atalay, '20 gündür TÜRK-iş’in teklifi 7 785 biz hiçbir yerde bizim bir teklifimizi olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey’e söyledim, komisyona söyledim. TÜRK- İş’in resmi teklifi 9 bin TL arkadaşlar verirlerse masaya oturur imzalarız, vermezlerse o meselenin içinde olmayız.'ifadelerini kullandı.
asgarii

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını 20 Aralık'ta saat 14.00'te başladı. Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave verilerin görüşüleceği toplantıda, işçi ve işveren tarafının rakamlar üzerinden pazarlık edeceği açıklanmıştı.

asgari-ücret-ne-zaman-açıklanacak

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının bu toplantıda belirlenmesi bekleniyordu.
Asgari ücret zammı için işçi tarafı sürecin başından bu yana net bir tavır sergiliyordu. TÜRK-İŞ, 7,785 TL’nin altı için ‘masada yokuz’ demişti. İşveren tarafı ise daha temkinli yaklaşmıştı. Bugünkü toplantı sonunda 2023 yılı için yeni asgari ücret rakamında uzlaşmaya varılmadı.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl toplantının ardından net rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Bu yıl da aynı şekilde olması bekleniyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler