FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni ASGARİ ÜCRET net brüt kaç TL oldu? Asgari ücret ne kadar arttı, yüzde kaç ZAM yapıldı?

Asgari ücret 2023 rakamı AÇIKLADI. Milyonlarca çalışanın büyük bir heyecanla beklediği bu rakam bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret ile ilgili son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki, ASGARİ ÜCRET 2023 net brüt ne kadar? Yeni asgari ücret kaç TL oldu, yüzde kaç zam yapıldı? İşte tüm detaylar...

Yeni ASGARİ ÜCRET net brüt kaç TL oldu? Asgari ücret ne kadar arttı, yüzde kaç ZAM yapıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 asgari ücret rakamını bugün açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan açıklama ile 2023 yılında uygulanacak asgari ücret rakamı kamuoyuna duyurulmuş olacak. Peki, ASGARİ ÜCRET 2023 net brüt ne kadar oldu? Yeni asgari ücret kaç TL, yüzde kaç zam yapıldı? İşte 2023 yılı asgari ücrete dair tüm merak edilenler...

ASGARİ ÜCRET4

ASGARİ ÜCRET 2023 NET BRÜT NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açıklayacağımız rakam ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle de uyumludur.” dedi ve 2023 yılında geçerli olan asgari ücretin net 8500 TL olacağını duyurdu.

ASGARİ ÜCRET1

ASGARİ ÜCRET'E YÜZDE KAÇ ZAM YAPILDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 asgari ücretin net 8 bin 500 TL olduğunu açıkladı. Böylece geçtiğimiz yılın ocak ayına göre yüzde 94, temmuz ayına göre ise yüzde 54 zam yapıldı.

ASGARİ ÜCRET

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler