FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ASGARİ ÜCRET 2023 BUGÜN belli olur mu? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret toplantısı başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada hem işçilerin hem de işverenlerin ödeyebileceği sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş olmayı ümit ettiğini belirtmişti. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da konuya dair açıklamada bulundu. Peki Asgari ücret 2023 bugün belli olur mu? Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET 2023 BUGÜN belli olur mu? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri bugün yapılan kritik toplantı nedeniyle merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün açıklamada bulunmuştu. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise yaptığı açıklamada "Benim tahminim 7 bin 700 ile 7 bin 900 lira arasında bir ücret belirlenebilir. Cumhurbaşkanımız 8 bin psikolojik sınırını geçerek 8 bin 50 diyebilir" ifadelerini kullanmıştı. 7 milyon vatandaşı doğrudan birçok kalemi ise dolaylı olarak etkileyecek zam belli oluyor. Peki, asgari ücret 2023 bugün belli olur mu? İşte, asgari ücret 3. toplantısı ile ilgili detaylar...

ASGARİ ÜCRET 2023 BUGÜN BELLİ OLUR MU?

Asgari ücret ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Salı günü uzlaşmaya varacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücret 3. toplantısı saat 14:00'de başladı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. Saat 16:30 civarında taraflardan açıklama gelmesi bekleniyor.

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni yılda geçerli olacak asgari ücrete ilişkin sorulan bir soru üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

"Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz"

TÜRK-İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı öncesi konuştu.

Kavlak açıklamasında "Toplantıya girmeden bir değerlendirme yapmak doğru değil ancak, rakamlar bugün netleşecek. Hem işveren hem de Bakanlığın elini görelim. Bundan sonra bizde elimizdekini masaya dökeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler