FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ASGARİ ÜCRET ne kadar olacak 2023? 7 milyondan fazla çalışan için kritik gün

Asgari ücret toplantısı tamamlandı. Asgari ücret 3. toplantısı saat 14:00'de başladı. Toplantı basına kapalı olarak yapıldı. Kritik toplantının ardından açıklamalar gelmeye başladı. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? 2023 asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

ASGARİ ÜCRET ne kadar olacak 2023? 7 milyondan fazla çalışan için kritik gün

Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri 7 milyon vatandaşı doğrudan diğer herkesi ise dolaylı olarak etkileyecek olması sebebiyle yakından takip ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı başladı. "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan asgari ücret açıklaması ve ayrıntılar...

a2

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni yılda geçerli olacak asgari ücrete ilişkin sorulan bir soru üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

"Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz"

"9 BİN LİRA VERİRLERSE İMZALARIZ"

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay görüşme sonrası şu ifadeleri kullandı: "20 gündür süren bir süreç, 3. toplantıyı yaptılar. 1 saat evvel beni de çağırdılar. Biz ayın 1’inde dedik ki TÜRK İŞ 40 senedir bir araştırma yapıyor.

Uzman arkadaşlarımız bir çalışma yapıyorlar. Açlık sınırı 7 bin 785 lira, yoksulluk 10 bin lira bir ifade kullandık. 20 gündür TÜRK İŞ’in teklini 7 bin 785. Bizim böyle bir teklifimiz olmadı. TÜRK İŞ’in teklifi 9 bin lira verirlerse imzalarız, vermezlerse masaya oturmayız."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler