FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ASGARİ ÜCRET ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2023 asgari ücret bugün açıklanır mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Asgari ücretin ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını 20 Aralık 2022 Salı günü yaptı. Toplantı sonrası TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı açıklamada "TÜRK-İŞ'in resmi teklifi 9 bin TL'dir. Verirlerse masaya oturur imzalarız. Vermezlerse meselenin içinde olmayız" ifadelerini kullandı. Asgari ücretin ne zaman açıklanacağı ile ilgili dikkat çeken açıklamayı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. İşte detaylar...

ASGARİ ÜCRET ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2023 asgari ücret bugün açıklanır mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması bugün (22 Aralık 2022 Perşembe) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Asgari ücret 2023 zammı için son düzlüğe gelindi. Üç toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıların ilki 7 Aralık'ta, ikincisi 14 Aralık'ta, üçüncüsü ise 20 Aralık'ta düzenlendi. Peki, Asgari ücret ne kadar oldu? 2023 asgari ücret ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıklama yapması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Büyük ihtimalle yarın; asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız. Aynı şekilde süreci devam eden konuları da sonuçlandıracak adımları atmaya devam edeceğiz." dedi.

asgari-ücret-ne-kadar

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını 20 Aralık'ta gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave verilerin görüşüleceği toplantıda, işçi ve işveren tarafının rakamlar üzerinden pazarlık edeceği açıklanmıştı.

asgari-ücret

Ergün Atalay toplantının ardından yaptığı açıklamada '20 gündür TÜRK-iş’in teklifi 7 785 biz hiçbir yerde bizim bir teklifimizi olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey’e söyledim, komisyona söyledim. TÜRK- İş’in resmi teklifi 9 bin TL arkadaşlar verirlerse masaya oturur imzalarız, vermezlerse o meselenin içinde olmayız.'ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yıl toplantının ardından net rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Bu yıl da aynı şekilde olması bekleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler