FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 ne kadar olacak, kaç TL? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası açıklama!

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücret zammı işsizlik maaşı, sosyal yardımlar, emzirme yardımı, 65 yaş aylığı, staj ücreti, kıdem, iş göremezlik ödeneği, ihbar gibi birçok kalemi etkileyecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı saat 14.00'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapıldı. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte TÜRK-İş heyeti başkanı Veli Solak'ın asgari ücret açıklaması...

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 ne kadar olacak, kaç TL? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası açıklama!

Asgari Tespit Komisyonu toplandı. Toplantıya; hükümet, işçi ve işveren kesimini temsil eden üyeler katıldı. Toplantı sonrası TÜRK-İş heyeti başkanı Veli Solak, açıklamalarda bulundu. Birçok kişi, "Asgari ücret 2023 ne kadar olacak, kaç TL? Asgari ücret ara zam ne zaman açıklanacak?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

3

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK, KAÇ TL?

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 13 Haziran'da gerçekleştirildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu net 8 bin 506 lira olarak uygulanan mevcut rakama yapılacak ara zammı görüştü.

Bilindiği üzere konuya dair işçi tarafından ilk açıklama DİSK'ten gelmişti. DİSK 16 bin liraya işaret edilmişti. İşveren ise 'enflasyon farkı' önerisinde bulunmuştu.

asgari ücret tespit komisyonu toplantısı

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA

Asgari Ücret Toplantı sonrası konuşan TÜRK-İş heyeti başkanı Veli Solak, şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi bir rakam konuşmadık. Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir rakam istiyoruz. Yeni toplantı yarın da olabilir. Başka zamanda. Bayramdan önce bitmesini bekliyoruz"

"BAYRAMDAN ÖNCE BİTMESİNİ BEKLİYORUZ"

TİSK Başkanı Akkol, "Görüşümüz hızlı şekilde hızlı ve 3'lü mutabakatla bu süreci tamamlamak arzusundayız. Şahsi arzum bayram sürecine girmeden bu sürecin tamamlanmasıdır" diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler