FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2023 asgari ücret ne zaman belli olur? Dikkat beklenen gün geldi!

Asgari ücret toplantısı ile ilgili çok sayıda vatandaş arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Bilindiği üzere asgari ücrete temmuz ayında ek zam yapıldı. Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 TL, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 TL 35 kuruş olarak uygulanıyor. Aralık ayında yeni zam için görüşmeler yapılacak. Peki, asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 2023 asgari ücret ne zaman belli olur? İşte detaylar...

Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2023 asgari ücret ne zaman belli olur? Dikkat beklenen gün geldi!

Asgari ücret toplantısının ne zaman, saat kaçta yapılacağı merak konusu oldu. 2023 asgari ücret zammı Aralık ayında yaoılacak toplantılar sonucunda belli olacak. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme görüşmeleri bugün (7 Aralık 2022 Çarşamba) başlıyor. Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Asgari ücret belirleme toplantısının ilki bugün yapılacak. Toplantı saat 14:00’te başlayacak. İkinci toplantı ise 14 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ, bu toplantıdan saatler önce Başkanlar Kurulu'nu toplayacak.
Konfederasyona üye 34 sendikanın yöneticilerinin katılacağı toplantıda, sendikaların asgari ücrete dair görüş ve talepleri alınıp, görüşmelerde izlenecek yol haritası masaya yatırılacak.
TÜRK-İŞ, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, konfederasyonun Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'ndaki rakamları, gıda enflasyonundaki oranları ve ücretler üzerindeki gelir vergisi yükünü gündeme getirecek.

asgarii

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.
Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler