FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

STAJ ÜCRETİ 2023: ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 ile staj ücreti ne kadar olacak, kaç TL?

Staj ücretinin ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar bugün yapılacak olan 2. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sebebiyle hız kazandı. Geçen sene 100'e yakın bir artış yapılan ve bu yıl başında yüzde 54,7 zamla net 8 bin 506 TL'ye yükseltilen asgari ücrette ara zam için gerçekleştirilecek 2. toplantı için geri sayım sürüyor. Temmuz ayında asgari ücret zammı ile birlikte staj ücreti de değişecek. Peki, asgari ücret ara zammı ile yeni staj ücreti ne kadar olacak, kaç TL?

STAJ ÜCRETİ 2023: ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 ile staj ücreti ne kadar olacak, kaç TL?

Staj ücreti 2023 asgari ücret ara zammı için gerçekleştirilecek olan 2. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı öncesi merak konusu oldu. Asgari ücret toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katılacak. Toplantıda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da olacak. Peki, asgari ücret ara zammı ile yeni staj ücreti ne kadar olacak, kaç TL? İşte 2023 staj ücreti ile ilgili ayrıntılar...

STAJ ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Stajyer maaşları üniversite ve lise öğrencileri tarafından merak konusu oldu.

İşletmelerin lise ve üniversite öğrencilerine ödediği staj ücreti asgari ücret zammı ile değişecek.

Staj yapanlar net asgari ücretin yüzde 30'undan az olmamak üzere ücret alıyor. Stajyer maaşları yeni yılda en az 2 bin 552 TL olarak uygulanıyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE STAJ ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Yüzde 25 zam olması halinde tutae 3 bin 255 TL olacak. Eğer yüzde 30 zam gelirse 3 bin 385 TL, yüzde 35 zam yapılırsa 3 bin 515 TL'ye yükselecek.

asgari ücret tespit komisyonu toplantısı

Express


En Çok Aranan Haberler