FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Müezzinoğlu taşeron işçiler konusunda seçim sonrasını işaret etti

Bakan Müezzinoğlu taşeron işçi konusuna değindi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çok sayıda taşeron işçi çalıştığını ifade eden Müezzinoğlu, taşeron işçi konusunda 7 Haziran sonrasını işaret etti.

Bakan Müezzinoğlu taşeron işçiler konusunda seçim sonrasını işaret etti

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde taşeron işçiler büyük bir umutla kadro bekliyor ve bu konudaki gelişmeleri büyük bir dikkatle takip ediyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron işçiler konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu'nun yaptığı açıklamalar taşeron işçileri sevindirecek cinsten. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çok sayıda taşeron işçinin çalıştığını belirten Müezzinoğlu, seçimlerin sonrasında birinci önceliklerinin taşeron işçi konusunun olcağını söyledi. Müezzinoğlu, taşeron işçilerin haricinde diğer işçilere de iş güvencesi sağlayacaklarını ifade etti.

ASIL İŞİ YAPAN TAŞERON İŞÇİYE KADRO VERİLECEK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Asli işi yapan taşeron işçileri kadrolu hale getireceğiz. Diğer işçilerimize ise '9-10 ay çalıştırdım hadi sana teşekkürler' denilmesinin önüne geçip iş güvencesi getireceğiz" dedi. Müezzinoğlu sağlık çalışanlarının 24 saat çalışan grupta yer aldığını ve bu nedenle sağlık çalışanlarının yıpranma payında ve özlük haklarında da çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Çalışmaların Maliye Bakanlığı ile birlikte yapıldığını belirten Müezzinoğlu, çalışmaların Genel Seçimler sonrasında tamamlanacağını belirtti.

'İLGİLENİYORUZ' PROJESİ

Taburcu olan hastaların evlerinde sağlık yöneticileri tarafından ziyaret edilip memnuniyetlerinin araştırmasını sağlayan 'İlgileniyoruz' projesine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Her ilde yaklaşık 30-100 arasında değişen sağlık yöneticimiz var. Toplamda da 5 bin 400 sağlık yöneticimiz bulunuyor. Her ay 10 tane bir ay önce sağlık hizmeti almış hastalarımızın çat kapı ziyaretine gideceksiniz, dedim. Doğum yapmış, ameliyat olmuş, yoğun bakımdan çıkmış, 112 hizmeti almış hastalarımıza gitme sorumluluğu verdik. Aylık 30 bin eve girdik. Şu ana kadar 182 bin hastamızı çat kapı ziyaret ettik" diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler