FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Bakan Varank duyurdu: '63 yeni araştırmacı geliyor'

Son dakika: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ufuk Avrupa Programı açılışında, "TÜBİTAK’ın tersine beyin göçü programları ile 47’si Türk 63 yeni araştırmacı daha Türkiye’ye geliyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Bakan Varank duyurdu: '63 yeni araştırmacı geliyor'

Son dakika: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ufuk Avrupa Programı açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları:

Bakan Varank: (Türkiye'ye beyin göçü ile ilgili) TÜBİTAK’ın tersine beyin göçü programları ile 47’si Türk 63 yeni araştırmacı daha Türkiye’ye geliyor. 9 ülkeden (ABD, Almanya, Avusturya, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, İsveç, Japonya, Rusya’dan) 27 kıdemli araştırmacı, ülkemizdeki 20 farklı üniversite ve araştırma merkezine katılacak.

ÜNİVERSİTE VE SANAYİCİLERE ÇAĞRI

Bakan Varank, üniversitelerden ve sanayicilerden beklentileri olduklarını belirterek, onlara şu çağrıda bulundu:

“Düzenlediğimiz yüz yüze görüşme, bilgi günleri, uluslararası proje pazarı etkinliklerine mutlaka katılın. Açılan çağrıları sadece yakından takip etmekle kalmayın, mutlaka çevrenize de duyurun. Ulusal irtibat noktalarımızla iletişimi hiç kesmeyin. Teşvik amaçlı tasarladığımız destek ve ödül programlarına mutlaka başvurun. Böylece, en gelişmiş araştırma altyapılarında alanındaki en yetkin aktörler ile çalışma imkanına erişin. Daha çok başarılarla hem ülkemize hem de AB’ye kazandırın.”

GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN DÜZENLEMESİNE VURGU

Bakan Varank, 1996 yılında Gümrük Birliği anlaşmasının kabulü ile başlayan ticari birlikteliğin yeni dönemde çok daha ileri taşınacağını ifade ederek, bunun yanı sıra karşılıklı doğrudan yatırımların da hız kazanacağına inançlarının tam olduğunu söyledi.

“AVRUPALI DOSTLARIMIZDAN DA AYNI GAYRETİ GÖRMEK İSTİYORUM”

Varank, zaman zaman duraksamalar olmasına karşın, Türkiye’nin adaylık başvurusu yaptığı günden bugüne AB üyelik hedefinden hiç sapmadığını belirterek, “Süreçte karşılaştığımız zorluklar, kararlılığımızı etkilemedi. Avrupalı dostlarımızdan da aynı gayreti görmek istediğimizi burada yeniden dile getirmek isterim” dedi.
Bakan Varank’ın konuşmasının ardından, Ufuk 2020'de başarılı olan Türk paydaşlar için ödül töreni düzenlendi. Etkinlik, ödül töreninin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler