FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkent dogalgaz ihalesi yine ertelendi

Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80'lik hissesinin 3. kez özelleştirilmesi için açılan ihalede son teklif verme süresi 3 ay ertelendi.

Başkent dogalgaz ihalesi yine ertelendi

Başkent Doğal Gaz'ın yüzde 80'lik hissesinin 3. kez özelleştirilmesi için açılan ihalede son teklif verme süresi 3 ay ertelendi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Başkent Doğal Gaz'ın yüzde 80'lik hissesinin 3. kez özelleştirilmesi için açılan ihalede son teklif verme süresi 3 ay ertelendi. Daha önce iki kez iptal edilen ihale için 27 Ocak tarihi, son teklif verme süresi tarihiydi. Yeniteklif verme tarihi 16 Nisan olarak belirlendi.

ÖİB'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi'nde (Başkentgaz) bulunan %80 (yüzdeseksen) oranındaki hissesinin, 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde, satış yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinin devam ettiği bilinmektedir.

Bu çerçevede, 27.01.2012 tarihi saat 18:00 olarak belirtilen son teklif verme tarihi (özellikle yabancı firmalar ile ortaklık kuran veya ortaklık görüşmeleri devam eden) Katılımcıların son dönemde Başkentgaz ile ilgili olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklanan tarife metodolojisi ve Başkentgaz'ın varlık tabanı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü ile imzalanan Borç Protokolü gibi gelişmeleri detaylı olarak inceleyebilmek ve bu gelişmeleri tekliflerine yansıtabilmek amacıyla ilave süre talep etmeleri nedeniyle, 16.04.2012 tarihi saat 18:00 olarak değiştirilmiştir."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler