FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Bedelli askerlik yerleri, vatani görevini bedelli olarak tamamlamak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. Bedelli askerlik ücretleri ise, 2023 yılında fiyatların değişmesiyle en çok merak edilen soruların başında geldi. Peki bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte merak edilenler...

Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Bedelli askerlik ücretlerine ocak ve temmuz ayı olmak üzere senede iki defa zam yapılıyor. Bedelli askerlik ücretlerine yapılacak zamda, memur maaşlarına yapılacak zam oranı önemli rol oynuyor. Peki bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte merak edilenler...

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dâhil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır;

Yükümlü Sevk Tarihleri
Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 02 Şubat 2023
Er (2’nci Grup) 02 Mart 2023
Er (3’üncü Grup) 06 Nisan 2023
Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Yükümlüler, Askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.

7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

Yükümlüler bu duyuru metnine https://MSB.gov.tr/Askeralma internet adresinden ve TRT teleteksten ulaşabileceklerdir.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Bedelli askerlik ücreti 2022 yılının ikinci yarısında 80 bin TL olarak uygulanıyordu. Bedelli askerlik ücretinin memurlara yapılacak yüzde 30 zamda 104 bin, yüzde 40 zamda 112 bin, yüzde 50 zamda ise 120 bin TL olabileceği hesaplanıyor. Konuya ilişkin resmi açıklama yapıldığında detaylar haberimizde yer alacak.

BEDELLİ ASKERLİK KAÇ GÜN?

Bedelli askerlik süresi 2022 yılında 1 ay olarak belirlenmiştir. İçinde bulunulan ayın kaç gün olduğu, yol ve sevk durumlarına göre bu süre kısalabiliyor. Bedelli askerlik yapmayanların askerlik süresi 6 aydır.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler