FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Benzin ve mazot fiyatları düşer mi? Aralık 2021 benzin ve mazot fiyatları ne zaman düşecek?

Benzin ve mazot fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Artan döviz kurları benzin mazot ve LPG'de fiyatlara zam olarak yansımaktaydı. Ancak döviz kurlarında yaşanan düşüş sonrası zamların uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Peki benzin ve mazot fiyatları düşer mi? Aralık 2021 benzin ve mazot fiyatları ne zaman düşecek? İşte merak edilenler...

Benzin ve mazot fiyatları düşer mi? Aralık 2021 benzin ve mazot fiyatları ne zaman düşecek?

Son dönemde artan döviz kurları benzin mazot ve LPG'de fiyatlara zam olarak yansımaktaydı. Ancak döviz kurlarında yaşanan düşüş sonrası zamların uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Daha önce 21 Aralık gecesi artış yaşanacağı açıklanmıştı, fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası döviz kurlarında yaşanan düşüş, zammın iptaline neden oldu. Peki benzin ve mazot fiyatları düşer mi? İşte detaylar...

BENZİN VE MAZOT FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Aracı olan ve araç kullanan vatandaşlar tarafından benzin ve mazot fiyatları yoğun olarak araştırıyor. Döviz fiyatlarının düşmesinin ardından 21 Aralık'ta geçerli olacak benzin, motorin ve LPG zamları iptal edilmiş oldu. EPDK yaptığı duyuruda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonradsı dövizde yaşanan düşüş nedeniyle zamların iptal edildiğini açıkladı.

Benzinin litre fiyatına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 66, motorine 55 ve LPG'ye 57 kuruş zam yapılacağı beklenmekteydi. Fakat EPDK 21 Aralık'ta geçerli olacak akaryakıt zamları iptal edildi. EPDK tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur." ifadelerine yer verildi.

İşte EPDK'dan yapılan açıklamanın tam metni:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur.

Bilindiği üzere akaryakıt fiyatlarında en belirleyici unsur petrol fiyatları ve döviz hareketleridir.

Dövizde yaşanan düşüş en kısa süre içerisinde pompa fiyatlarına da yansıyacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik tedbirlere destek veren tüm sektör temsilcilerimize kurum olarak teşekkür ederiz."

''CİDDİ DÜŞÜŞ BEKLENİYOR''

Enerji sektörü temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarla döviz kurlarında başlayan düşüşün akaryakıt fiyatlarına olumlu yansıyacağını belirtti.

Enerji sektörü temsilcileri, dün akşam Kabine Toplantısı'nın ardından döviz kurlarında başlayan düşüşün akaryakıt fiyatlarına olumlu yansıyacağını ifade etti.

Açıklama öncesinde 18,3674 ile zirveden işlem gören dolar/TL, konuşma sonrası hızla düşüşe geçti ve yüzde 33,2 değer kaybederek 12,2756'ya kadar geriledi.

Yeni güne de değer kaybıyla başlayan dolar son 1 ayın en düşük seviyesi olan 11,1234'ü gördü.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, dolarda yaşanan sert düşüşün akaryakıt fiyatlarını da etkileyeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz" dedi.

Aktaş, kurdaki düşüş nedeniyle bu hafta içinde benzin, motorin ve LPG ürünlerinin tamamına yansıyacak bir indirim beklendiğini söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, döviz kurunda yaşanan düşüşe bağlı olarak akaryakıt fiyatlarına dün geceden itibaren yansıyacak artışların durdurulduğunu açıklamıştı.

"DÖVİZDEKİ DÜŞÜŞ ENERJİ PİYASASINA DA YANSIYACAK"

Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı ekonomik tedbirlerin, her sektörü olduğu gibi enerji sektörünü de doğrudan etkilediğini bildirdi.

Dövizdeki düşüşün, enerji piyasasındaki fiyatlandırmalara da yansıyacağına işaret eden Dilek, "Dün atılan adımlarla akaryakıtta fiyatın düşmesi bekleniyor. Bu, enerji sektörünün reel piyasaya desteği olarak yorumlanmalı, biz öyle yorumluyoruz. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün yüzde 15'lere varacağını düşünüyorum. Adımlar piyasayı pozitif etkiledi" diye konuştu.

Dilek, son dönemde piyasadaki spekülasyonlara rağmen enerji sektörünün yeni yatırımlara odaklandığını da sözlerine ekledi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler