FİNANS

CHP asgari ücret teklifini ilk kez açıkladı! Çeyrek altın hesabı yapıp rakam verdi: En az 30 bin TL olmalı

1 Ocak yaklaştıkça asgari ücret tartışmaları artmaya başladı. Dün hükümet yetkilileri asgari ücret sessizliğini bozarken bugün de CHP'den bir açıklama geldi. Milyonlarca vatanda 'asgari ücret ne kadar olacak?' sorusunun yanıtını ararken çeyrek altın hesabı yapan CHP lideri Özgür Özel ilk kez rakam verdi. Özel TBMM'de yaptığı açıklamada, "CHP olarak 30 bin TL'nin altında bir asgari ücretin asla kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP asgari ücret teklifini ilk kez açıkladı! Çeyrek altın hesabı yapıp rakam verdi: En az 30 bin TL olmalı

Asgari ücret ne kadar olacak? Türkiye ekonomisinin en önemli veri kaynaklarından biri olan asgari ücretle ilgili son günlerde peş peşe açıklamalar geliyor. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ardından bugün de CHP'den yeni bir çıkış geldi. Çeyrek altın hesabı yapan Özgür Özel 2025 asgari ücreti ilk kez rakam verdi.

p1

"EN AZ 30 BİN OLMALI"

CHP'nin grup toplantısında konuşan Özgür Özel, "Türk-İş'i uzun bir aradan sonra meydanlarda gördüğümüzü önemsiyoruz. Biz Türk-İş'e bu sefer doğru yoldasınız, arkanızdayız diyoruz. 2002'de asgari ücretle çeyrek altın 7 tane alınıyordu. Bugün 7 çeyrek altın için 35 bin TL olması gerekiyor. Bugünkü asgari ücretle 3 çeyrek altın alınıyor. CHP olarak 30 bin TL'nin altında bir asgari ücretin asla kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz." ifadelerini kullandı.

IŞIKHAN NE DEMİŞTİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise 2025 asgari ücreti için şu açıklamaları yapmıştı;

Asgari ücret milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir konu. Asgari ücretin belirlenmesi tek başımıza hükümet olarak elimizde olan bir durum değil. Belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz var. Aralık ayının başında inşallah bu süreci başlatacağız. Belirlenen yeni asgari ücretin çalışanlarımızın satın alma gücünü koruması çok önemli. Asgari ücreti minimum ücret olarak belirliyoruz, iş verenlerimiz bunun üzerinde ücret verebilirler. Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler