FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DASK poliçe sorgulama işlemi e-Devlet'te

İnternet üzerinden DASK poliçe sorgulaması yapılabiliyor! e-Devlet'te Doğal Afet Sigortaları Kurumu işlemleri arasında yer alan DASK poliçe sorgulama ile poliçesi bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

DASK poliçe sorgulama işlemi e-Devlet'te

e-Devlet uygulamasına geçilmesinin ardından vatandaşlar pek çok işlemi e-Devlet'ten gerçekleştirme fırsatı buldu. e-Devlet'te yapılabilen işlemlerden birisi de DASK Poliçe Sorgulama işlemi... Artık vatandaşlar çeşitli alanlarda poliçeler yaptırabiliyor. Otomobiller, evler ve daha bir çok şey için yaptırılabilen sigortalar için yapılan güvence sonrasında kişiler için poliçeler oluşturuluyor. Ancak günlük hayat içerisinde tüm bu bilgileri akılda tutmak pek mümkün olmuyor. Ancak e-Devlet'te yer alan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Poliçe Sorgulama hizmeti ile vatandaşlar her an poliçe sorgulaması yaparak, bu bilgileri öğrenebiliyor.

e-Devlet'ten DASK Poliçe Sorgulama işlemini gerçekleştirmek için öncelikle e-Devlet'e T.C. Kimlik Numarası ve belirlenen şifre ile sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra sırasıyla Doğal Afet Sigortaları Kurumu ve ardından Poliçe Sorgulama adımlarını takip etmek gerekiyor. Böylece yaptırılan DASK ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Yapacağınız sorgulamada DASK’ın bitiş tarihini ve yenileme tarihini öğrenerek, sigortanızı kontrol edebilirsiniz.

E-DEVLET POLİÇE SORGULAMALARI

e-Devlet'te DASK Poliçe Sorgulama işleminin yanı sıra diğer poliçe sorgulamalarını da gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu işlemler için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SAGMER) menüsüne ulaşılması gerekmektedir. Bu menüden Sağlık Sigortası Genel Poliçe Sorgulaması başta olmak üzere kişisel ve araçlarınız için sunulan hizmetleri sorgulayabilir, bilgi alabilirsiniz. Devlet kapısı üzerinden 10 poliçe türü için sorgulama yapılabilmesine izin verilmiştir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler