FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ZAMLI DOKTOR MAAŞLARI 2023: Memur zammıyla doktor maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Zam yüzde kaç olacak?

Doktor maaşları ile ilgili gelişme TÜİK enflasyon oranı açıklaması sonrası merak konusu oldu. TÜİK enflasyon verileri 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklandı. Öte yandan en düşük memur maaşını 22 bin TL'ye yükseltecek memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören kanun teklifinin bugün Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Peki, memur zammıyla Doktor maaşı ne kadar, kaç TL? Zam yüzde kaç olacak? İşte 2023 Temmuz zammı ile Doktor maaşları...

ZAMLI DOKTOR MAAŞLARI 2023: Memur zammıyla doktor maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Zam yüzde kaç olacak?

6 Aylık enflasyon farkı TÜİK tarafından yapılan açıklama ile bugün belli oldu. Aylık enflasyon yüzde 3,92 olurken yıllık enflasyon yüzde 38,21 oldu. Birçok kişi arama motorlarında konuya dair sorgulama yapıyor. Doktor maaşı zammı hakkında detaylar merak konusu oldu. İşte 2023 Doktor maaşı ile ilgili detaylar...

DOKTOR MAAŞI NE KADAR?

Doktor maaşı hakkında detaylar merak edildi. Yapılan son zamla 2023 Ocak itibarıyla 1/4 derecesinde çalışan bir Uzman Doktor maaşı 15,980 TL'den 24.743 TL'ye çıktı.

Bu zamla Pratisyen Doktor maaşı ise 15,263 TL'den 19.079 TL'ye yükselmiş oldu.

UZMAN DOKTOR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında yüzde 40 zam yapılması durumunda ise uzman doktor maaşı 34 bin 640 TL'ye yükselecek.

AİLE HEKİMİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL?

Hastayı muayene ederek gerekli teşhis ve kontrolleri yapıp tedavi eden aile hekimleri pratisyen doktorlardır. Hastalıkları teşhis edip, ön tanı koyarak ve gerektiği takdirde hastayı uzman doktora yönlendirmekle sorumlu olan aile hekimlerinin maaşı en düşük 13 bin 500 TL'den başlamaktadır. Aile hekimlerinin maaşları kıdemleri ve mesailerine göre 17.070 TL'ye kadar çıkmaktadır.

TÜİK 6 AYLIK ENFLASYON FARKINI AÇIKLADI

TÜİK'in verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 38,21 oldu. 6 aylık enflasyon oranına göre memurların alacağı zam yüzde 17,77 oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Hazirana ayı enflasyon rakamı sonrasında memurların ve emeklilerin maaşlarının belirleneceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük MEMUR maaşının 22 bin lira olacağını da söylemişti. Yeni yapılacak zam oranları ve seyyanen zamlarla memurların alacağı maaşlar netleşmiş olacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler