FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dolar ne kadar oldu?' Dolar kurunda son durumu

Dolar fiyatları son kapanışı 2,9550 liradan, avro ise 3,2800 liradan yaptı. Peki bu haftanın ilk işlem gününde dolar ne kadar oldu? İşte ekonomideki son gelişmeler ve dolar fiyatlarında son durum!

'Dolar ne kadar oldu?' Dolar kurunda son durumu

2015 yılında tarihi rekorlar kıran dolar fiyatlarında 2016 yılında da hareketlilik sürüyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi gerilim ortamı dolar fiyatları üzerinde de etkisini gösteriyor. Son olarak Ankara’da yaşanan ve 28 kişinin hayatını kaybettiği patlama dolar kurunu etkilemiş. Vatandaşlar, "Dolar ne kadar?" sorusuna sıklıkla yanıt aramıştı. Peki yeni haftanın ilk işlem gününde dolat fiyatları ne kadar oldu? Dolarda yaşanan son gelişmeleri ve "Dolar ne kadar?" sorusunun yanıtını haberimizden takip edebilir, detayları öğrenebilirsiniz.

DÖVİZ KURUNU CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Dolarda yaşanan artışta son dönemde Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasal gerilim etkili oldu. Geride bıraktığımız Ankara'daki patlama sonrasında daha da artan jeopolitik endişelerin kura etkisini Fed kaynaklı iyimserlik sınırladı. Kapalıçarşı'da döviz kurları haftanın ilk işlem gününde Dolar/TL kuru 2,9540 liradan, euro ise 3,2830 liradan işlem görüyor. Reuters verilerine göre, geçen hafta gelişmekte olan ülke para birimlerinin neredeyse tamamı dolar karşısında değer kazanırken, TL'nin yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti. Cuma günü akşam saatlerinde 2.9591/2.9613 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah güne 2.9504/2.9540 seviyesinden başladı. Kur şu sıralarda 2,95'in altında işlem görüyor.

MORGAN STANLEY'DEN DOLAR ÖNGÖRÜSÜ

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Doların Türk Lirası karşısında önümüzdeki dönemde nasıl bir konumda olacağına dair öngörülerini paylaştı. Dolarda boğa piyasasının henüz bitmediğini belirten banka, gelişen piyas/amtia para birimlerinin muhtemelen daha da baskı altında kalacağını kaydetti. Morgan Stanley, bu doğrultuda, dolar/TL kuru tahminini 2016'nın 2. çeyreği için 3.63'ten 3.85'e çıkarttı.

Express


En Çok Aranan Haberler