FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dolar ne kadar olur?' sorusuna analistler yanıt verdi

Sıklıkla sorulan "Yıl sonunda dolar ne kadar olur" sorusuna yanıt, analistlerden geldi. Piyasanın durumunu ve dolar ne kadar olabilir sorusunu değerlendiren USB analistlerinin öngörüleri, haberimizde!

'Dolar ne kadar olur?' sorusuna analistler yanıt verdi

Dolar ne kadar olur? sorusunun yanıtı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Yıl sonunda doların ne kadar olacağına dair tahminler yapılıyor. UBS analistleri ise dolar/TL kuru hakkındaki tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. UBS analistlerine göre dolar ne kadar olur? İşte doların yıl sonuna doğru alacağı seyirle ilgili tahminler.

USB analistleri Manik Narain, Gyorgy Kovacs ve Cihan Saraoğlu, bir müşteri notu kaleme aldı ve dolar ne kadar olur sorusuna cevap aradı. USB’nin değerlendirmesine göre, tüketimin öncü olduğu büyüme modeli uzun vadede sabit bir para birimiyle tutarlı değil. Rölatif anlamda sağlam olan ücretlik ve üretkenlik seviyesine göre düzeltme yapılmasının ardından, geçtiğimiz yıllarda TL’de reel değer kaybı yaşanmadı. Bloomberg HT’nin okuyucularıyla paylaştığı haberde, USB’nin değerlendirmesine göre asgari maaş zammı birim iş gücü maliyetlerini daha da artırdı. Bu durumun TL’de daha fazla reel değer kazanca neden olabileceği tahmin ediliyor.

Müşteri notunda; “"Türkiye gelişmekte olan piyasalar arasında en yüksek çekirdek enflasyon hızı serisine sahip olsa da ve gelişmekte olan piyasalar arasında görece daha düşük reel getiri sunsa da, tahvil piyasalarında genişlemeci politikası fiyatlanıyor." ifadeleriyle son durum değerlendirildi.

Aynı zamanda makro bilanço çalışmasına göre; Türkiye, gelişmekte olan piyasalar arasında “en dengesizi”. Cari açıktaki gelişmelerde de en iyinin geride kaldığı belirtiliyor.

Ücretlerdeki canlanma GSYİH büyümesini ateşlerken, finans dışı özel kesimin borç servis oranının 2002 seviyelerine fırlamasına engel olamadı. Değerlendirmelere göre, bankaların takipteki kredi oranının yüzde seviyesinin üzerine çıkması piyasalardaki güveni bozabilir. Raporda, dolar/TL kurunda yıl sonu beklentileri 3.3 seviyelerinde açıklandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler