FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DSİ PERSONEL ALIMI başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? DİKKAT DSİ 1273 sözleşmeli personel alımı başvurusunda SON GÜN!

DSİ personel alımı başvuruları Devlet Su İşleri'ne bin 273 sözleşmeli eleman alınacak. Başvuru için adaylardan 2022'de ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve üniversite mezunlarının KPSSP3, önlisans mezunlarının ise KPSSP93 puan türünden geçerli bir puan almış olmaları bekleniyor. Lise mezunlarının ise KPSSP94 puan türünden geçerli bir puana sahip olmaları gerekiyor. Peki, DSİ personel alımı başvurusu nasıl yapılır? DSİ başvuru şartları neler?

DSİ PERSONEL ALIMI başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? DİKKAT DSİ 1273 sözleşmeli personel alımı başvurusunda SON GÜN!

DSİ personel alımı başvuru alımı bugün bitiyor. DSİ 1273 sözleşmeli personel alımı için başvurular “Kariyer Kapısı” internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. DSİ personel alımında adaylar yayımlanan pozisyonlardan sadece birine başvuru gerçekleştirebilecek. Konuya ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DSİ personel alımı başvurusu “Kariyer Kapısı” internet adresi
üzerinden 11.01.2023 - 23.01.2023 tarihleri arasında alınacaktır.

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

DSİ personel alımı için şahsen başvuru alınmayacak olup posta veya diğer yollarla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece birine başvuru yapabilecektir.

Adayların KPSS puanı, mezuniyet, adli sicil, askerlik ve kimliğine dair bilgiler e-Devlet üzerinden ilgili kurumların web servisleri aracılığı ile temin edileceğinden adaylardan başvuru aşamasında bu belgeler istenilmeyecektir. Adayların söz konusu bilgilerinde hata mevcut ise başvuru yapmadan önce ilgili kurumlardan gerekli güncelleme/düzeltmeleri yaptırmaları gerekmektedir. Asil olarak kazanan adayların ibraz edecekleri belgeler ayrıca yayımlanacaktır. Mezuniyet bilgileri otomatik olarak gelmeyen adaylar başvuru güncel bilgilerini manuel olarak giriş yapıp, onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgelerini pdf formatında e-Devlet üzerinden yükleyeceklerdir.

dsi

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR, KİMLER BAŞVURABİLİR?

1-657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlara sahip olmak.
2-Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak.
3-Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak.
4-Tercih edilecek pozisyon için aranan nitelikleri taşıyor olmak.
5- 2021-2022 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Lisans mezunları için KPSSP3,
önlisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan
türünden geçerli bir puana sahip olmak.
6-Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

dsi-başvuru-şartları

7- Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B
maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi
nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olması gerekmektedir.
8- Herhangi bir sebeple kamu görevinden çıkarılmamış olmak.
9- Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler