FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Duayen yatırımcı Mobius'tan enflasyon ve altın yorumu

Son Dakika Haberi: Türkiye'ye uzun yıllardır yatırım yapan duayen yatırımcı Mark Mobius'tan yeni enflasyon açıklaması geldi. Geçen haftalarda Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceğini belirten Mobius, elinde olanı satmayacağını da bildirmişti. Öte yandan ünlü yatırımcı 'Yatırımınızın yüzde 10'unu altın yapın' çağrısında da bulunmuştu.

Duayen yatırımcı Mobius'tan enflasyon ve altın yorumu

Son dakika haberine göre, Duayen yatırımcı Mark Mobius, enflasyon rakamlarına ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi.

Mobius, enflasyon risklerinin yeteri kadar fiyatlanmadığını ve ABD tahvil getirilerinin daha da yükselebileceğini söyledi.

Bloomberg'e konuşan Mobius geçen yıl ABD'deki para arzının yüzde 30 arttığını, bu durumda enflasyonun yukarı gitmesinin beklenmesi gerektiğini belirtti.

Getirilerin yükselmesiyle teknoloji şirketlerinin değerlerinin düşeceğini ifade eden Mobius, gelir sağlayan ve temettü veren şirketlerin pozitif ayrışacağını öngördü.

Mobius; yazılım, donanım, tıbbi hizmetler ve bazı tüketici şirketlerinin hisseleriyle ilgilendiğini söyledi.

Ülke bazında Hindistan ve Tayvan için iyimser bir pozisyonu olduğunu belirten Mobius, Türkiye ve Güney Afrika'da da yatırımları olduğunu ekledi.

iStock-1275277599

ALTIN ÖNGÖRÜSÜ

Mobius açıklamasında yatırımcılara ev ve altın önerisinde bulunarak şu sözleri söyledi:

Özsermaye karlılığı yüksek şirketlerin hisselerinin alınması gerekli. Para birimindeki devalüasyona karşı en iyi koruyacak şey hisselerdir. Altın da öneririm, belki portföyünüzün yüzde 10’nu altın olmalı ve eğer eviniz yoksa ev almanızı tavsiye ederim. Altın iyi performans sergilemeye devam edecek, kısa vadede kazanç beklemeyin.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler