FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekmek kapıları oldu! 1 liraya HES kodu alıyorlar

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, kamu kurumlarına HES kodu ile girilmesinin zorunlu olmasının ardından, bazı esnaf vitrinlerine 'HES kodu verilir' yazılı ilanlar astı. Esnaf, günde 50-60 kişiye 1 lira karşılığı HES kodu aldıklarını söyledi.

Ekmek kapıları oldu! 1 liraya HES kodu alıyorlar

Cumhuriyet Mahallesi'nde PTT ve bankaların bulunduğu Hakkı Demirel Caddesi üzerindeki bazı esnaf, 15 Eylül itibariyle HES kodu zorunluluğu getirilmesinin ardından kod alamayanlara 1 lira karşılığı yardım etmeye başladı.

hes-kodu-ekmek-kapilari-oldu_6930_dhaphoto3

Camlarına 'HES kodu verilir' yazılı kağıtlar asan esnaf, kendilerine başvuran kişilere 1 TL karşılığı yardım etmeye başladı.

hes-kodu-ekmek-kapilari-oldu_6930_dhaphoto1

'GÜNDE 50-60 HES KODU VERİYORUZ'

Günde 50-60 kişiye HES kodu aldıklarını belirten market işletmecisi Ramazan Göğebakan, "Kamu kurumlarının bulunduğu bölgede esnafız.

hes-kodu-ekmek-kapilari-oldu_6930_dhaphoto4

HES kodu zorunluluğu getirilmesi ile vatandaşlardan talep oluştu. Biz de bu talebe cevap vermek amacıyla 1 TL ücret ile HES kodu hizmeti vermeye başladık.

hes-kodu-ekmek-kapilari-oldu_6930_dhaphoto5

E-Devlet ve kısa mesaj üzerinden HES kodu alarak vatandaşlarımızın işlerini görüyoruz. Bize de bu uygulama yeni bir ekmek kapısı oldu. En kötü günde 50-60 kişiye HES kodu veriyoruz" dedi.

KAYNAK:DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler