FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekonomi yönetimi seçim sonrası ilk kez bir araya geldi! Kritik toplantı sona erdi, enflasyon mesajı

31 Mart yerel seçimi maratonu geride kalırken ekonomi kurmayları da seçim sonrası ilk kez bir araya geldi. Bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayan toplantı sonra erdi. Yapılan açıklamada "Programımızın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik güçlü politikaları uygulamaya devam ediyoruz" denildi.

Ekonomi yönetimi seçim sonrası ilk kez bir araya geldi! Kritik toplantı sona erdi, enflasyon mesajı

Türkiye 10 ay sonra yeniden sandığa giderek yerel yöneticilerini seçti. 'Sürpriz' değişimlerin de yaşandığı yerel seçim sonrası Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Saat 16.00'da başlayan toplantı sonrası bir açıklama yapıldı.

ENFLASYON VURGUSU

Açıklamada şunlar ifade edildi:

  • 2023 yılı Eylül ayında yayımladığımız OVP'de ekonomideki yol haritamızı belirledik.

  • Programımızın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik güçlü politikaları uygulamaya devam ediyoruz.

  • Önümüzdeki dönemde desteklediğimiz nitelikli yatırımlar ile katma değerli üretimi artıracak ve cari açığı kalıcı olarak düşüreceğiz.

  • Kamuda tasarruf tedbirleri ve harcamaların rasyonelleşmesi ile mali disiplini sürdüreceğiz."

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler