FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli promosyonu için bankalar fiyat arttırdı

Pazarlıklarına devam edilen emekliyer promosyon konusunda sevindirici gelişmeler yaşanıyor. 300 TL'den başlayan pazarlıklarda, bankaların emekliye promosyonu 900 TL'ye kadar yükselttiği belirtildi.

Emekli promosyonu için bankalar fiyat arttırdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasındaki emekli promosyonu pazarlığı sürüyor. 10 milyon emeklinin maaşlarının ödenmesi karşılığında bankaların vereceği promosyonda fiyat her geçen gün yükseliyor. Bu durum emeklilerin yüzünün gülmesine yol açıyor. Emekli promosyonunda tutarın 900 TL’ye kadar çıkarıldığı konuşuluyor. İki kamu dördü özel olmak üzere altı banka arasında pazarlığa konu olan emekli maaşlarına promosyonda bankalar fiyat yükseltti.

Böylelikle bankalar, yeni emekli olan ve emekli maaşını kendi bankalarına taşıyan kişilere 3 yıl için 900 TL emekli promosyonu ödeyecek. Pazarlıkların başında bankalar 600 TL ödemeyi kabul ederken, pazarlıkların son noktasında bankaların bu promosyonu 900 TL’ye yükselttiği belirtiliyor.

BANKALARDAN KREDİLİ MEVDUAT HESABI ŞARTI

Bankalar bu promosyonu vermek için bir takım şartlar öne sürüyor. Sektör temsilcileri ve Bakanlık çevresinden alınan bilgilere göre, 900 liralık 3 yılı kapsayan promosyon için bankalar, emeklilerin bankalarında Kredili Mevduat Hesabı açmalarını talep ediyor. Ancak bankaların kredi kartı şartında ısrarcı olmadıkları belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise bu teklife sıcak yaklaşmadı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üzerinden pazarlıkları yürüten Bakanlık, Kredili Mevduat Hesabı şartını kabul etmeyerek bankalara Mart ayının sonuna kadar süre tanıdı.

BAKAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla promosyon çalışmalarında sona gelindiğini ifade etmişti. Bakan Ağbal, “2002'den bu yana SSK işçi emekli aylığı nominal olarak yüzde 402, reel olarak yüzde 64 artış gösterdi. Bağ-Kur esnaf emekli aylığı yüzde 678, reel olarak yüzde 153, Emekli Sandığı emekli aylığı nominal yüzde 329, reel olarak yüzde 40.3 arttı. Promosyon çalışmaları sonuçlandığında da inşallah emeklilerimizi bir defa daha memnun ederiz" diye konuşmuş ve süreç hakkında bilgi vermişti.

Express


En Çok Aranan Haberler