FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli zammı belli oldu mu? Memur ve emekli zammı ne kadar oldu?

Milyonların gözü emekli ve memurların maaşlarına yapılacak zam oranındaydı. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 2021'in ikinci 6 aylık enflasyonu netleşti. Bunun ardından emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı da belli oldu.

Emekli zammı belli oldu mu? Memur ve emekli zammı ne kadar oldu?

Enflasyon verileri milyonlarca vatandaşın cebine girecek miktarı belirliyor. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ve memur maaşlarının ne kadar olacağını açıkladı. Açıklamaya göre memurlar toplamda yüzde 30.5 zam alacak. İşte detaylar...

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz gün emekli ve memur maaş zammına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin maaşına genel olarak enflasyon oranında artış yaptıklarını belirterek en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL olacağını duyurdu.

Emekli zammı saat kaçta belli olacak? Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak?

BAKAN NEBATİ'DEN EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati emekli maaş zammına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapmışsınız, kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış. Şimdi sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım. Zam oranında sayın Cumhurbaşkanı gerekeni açıklar. Hazine, sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak. Yapılacak düzenleme, bütçede disiplinsizliğe yol açmayacak. Ona göre hesap kitap yapılacak. Maliye politikalarında ve bütçede asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Gelirlerimiz artarken bunu bir yerlerde istifliyim anlayışına sahip değiliz"

MERKEZ BANKASI'NIN ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankas tarafından yapılan açıklamada "Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 19,31 iken, bu anket döneminde yüzde 23,85 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 15,61 iken, bu anket döneminde yüzde 21,39 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 11,76 ve yüzde 14,41 olarak gerçekleşmiştir." ifadeleri kullanılmıştı.

BRÜT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

  • ASGARİ ÜCRET BRÜT 5.004,00 TL
  • SGK PRİMİ (%14) 700,56
  • İŞSİZLİK SİG. PRİMİ( %1) 50,04
  • KESİNTİLER TOPLAMI 750,60
  • NET ASGARİ ÜCRET 4.253,40
    Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler