FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli maaş farkı ödeme tarihleri belli oldu! Kimine 1 kimine 3 ödeme: SGK'dan açıklama geldi

Son dakika haberi... Emekli Sandığı emekli maaş farkı ne zaman yatacak? Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarihi duyurdu! Emekli Sandığı'ndan aylık alanların Ocak ayı 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemeleri 26 Ocak’ta ödenmeye başlanıyor. Yaklaşık 2,5 milyon memur emeklisi için yapılacak fark tutarı 19,3 milyar lira olarak hesaplandı. Ödemeler ise bankalar ve PTT üzerinden yapılacak.

Emekli maaş farkı ödeme tarihleri belli oldu! Kimine 1 kimine 3 ödeme: SGK'dan açıklama geldi

Son dakika haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Ocak ayı zam farkları ile harp ve vazife malullerine yapılacak 2023 yılı ek ödemelerinin ödenmesi hakkında açıklama yaptı.

MEMUR EMEKLİ MAAŞI FARK ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Bu kapsamda aylıklarını her ay alanlara Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, üçer aylıklar halinde almakta olanlardan ise,

  • Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; 1 aylık tutarında,
  • Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; 2 aylık tutarında,
  • Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara; 3 aylık tutarında aylık fark ödemesi gerçekleştirilecek.

catstykfmfh

MAAŞ FARKI NEREYE YATIRILACAK?

Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyon kişiye ödenecek fark tutarı 19,3 milyar TL olarak duyuruldu. Farklar banka ve PTT şubelerine gönderilerek 26 Ocak 2024 Cuma günü hesaplara yatırılmaya başlanacak.

GEhckt6WkAA_WuH

HARP MALULLÜĞÜ ÖDEMELER İÇİN DE TARİH BELLİ OLDU

SGK'dan yapılan açıklamanın devamında şu bilgiler paylaşıldı:

"5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun ek 79’uncu maddesi gereğince, yılın en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile bu kapsamda olup aylık bağlanan hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme ödenmektedir. 5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK), 4/1-(b) (BAĞ-KUR) ve 4/1-(c) (Emekli Sandığı) kapsamında aylık almakta olan 59.033 kişiye ödeme yapılacak olup toplam ödeme tutarı 992,9 Milyon TL’dir.

30.434,84 TL ile 16.739,16 TL arasında değişen 2023 yılı ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler