FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ENFLASYON FARKI açıklandı mı, ne kadar oldu? 2023 memur maaş zammı enflasyon farkında son durum

Memur enflasyon farkı ile ilgili son dakika açıklamaları araştırılıyor. Memur maaşlarına her sene yılda iki defa zam yapılıyor. En son memur zammı ocak ayında aralık ayı enflasyon rakamlarının da netleşmesinin ardından belli oldu. Şubat enflasyon oranı ise bugün açıklandı. Peki, enflasyon farkı açıklandı mı? Memur enflasyon farkı ne kadar?

ENFLASYON FARKI açıklandı mı, ne kadar oldu? 2023 memur maaş zammı enflasyon farkında son durum

Memur enflasyon farkının ne kadar olduğu ve ne zaman açıklanacağı merak edilen konulardan biri. Enflasyon oranı her ayın başında TÜİK tarafından duyuruluyor. Şubat ayı enflasyon oranı bugün belli oldu. Ocak ayında memur maaşlarına zam yapılmış, zam oranına enflasyon farkı da eklenmişti.

ENFLASYON FARKI AÇIKLANDI MI?

Enflasyon oranı 3 Mart Cuma günü açıklandı. Enflasyon, şubatta yıllık bazda yüzde 55,18 olurken bu rakam son 12 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti. Enflasyon oranının açıklanmasının ardından yapılan hesaplamara göre memur ve memur emeklisinin alacağı iki aylık enflasyon farkı 9.8 oldu.

asgari-ücret-2023

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %3,15, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,00, bir önceki yılın aynı ayına göre %55,18 ve on iki aylık ortalamalara göre %71,83 olarak gerçekleşti.
Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %21,69 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %74,34 ile lokanta ve oteller oldu.

yeni-asgari-ücret

Ocak ayında Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Aralık 2022 dönemi enflasyon verilerini açıklamasıyla, memur ve emeklilerin maaşlarına yansıtılacak enflasyon farkı belli olmuştu.
Buna göre, memur, sözleşmeli ve memur emeklilerinin maaşları toplu sözleşme ve enflasyon farkı dolayısıyla yüzde 16,48 arttı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler