FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EPDK duyurdu! 3 bin 750 liraya çıktı... 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında megavatsaat başına azami fiyatı 3 bin 750 liraya yükseltti. 18 Mayıs tarihli kurul toplantısında gün öncesi ve dengeleme piyasasında azami fiyat limitini 2 bin 750 lira olarak belirleyen kurum, 28 Mayıs’ta aldığı karar ile gün öncesi ve dengeleme piyasasında azami fiyat limitini 3 bin 200 liraya çıkarmıştı.

EPDK duyurdu! 3 bin 750 liraya çıktı... 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 18 Mayıs’tan buyana gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında megavatsaat başına azami fiyat limitlerini üçüncü kez artırdı.

EPDK tarafından hazırlanan "Gün Öncesi Piyasasında ve Dengeleme Güç Piyasasında Asgari ve Azami Fiyat Limitlerinin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, kurum tarafından yeni bir karar alınıncaya kadar gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında fiyat limitleri, megavatsaat başına asgari "0" lira, azami 3 bin 750 lira olarak uygulanacak.

Söz konusu değişiklik 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

EPDK mayıs ayında, gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında megavatsaat başına azami fiyatı 3 bin 200 lira olarak belirlemişti. (AA)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler