FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT ne zaman çıkacak? EYT şartları kimleri kapsıyor? Yaklaşık 1,5 milyon vatandaşı ilgilendiren çalışmada son durum!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar tarafından merak edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmaları en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" ifadelerine yer verdi. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT şartları kimleri kapsıyor? İşte detaylar...

EYT ne zaman çıkacak? EYT şartları kimleri kapsıyor? Yaklaşık 1,5 milyon vatandaşı ilgilendiren çalışmada son durum!

EYT ile ilgili son dakika açıklaması geçtiğimiz gün Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT’lilerin (Emeklilikte yaşa takılanlar) biraz daha bekleyeceğini ifade edip çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ve 2022 EYT'de son durum...

2e

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT konusunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce yaptığı açıklamada "Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak." ifadelerini kullanmıştı.

para3

Çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmasının ardından TBMM'ye geleceğini de dile getiren Bakan Bilgin ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz."

para4

EYT'DE SON DURUM

Yasanın yeni yılda yürürlüğe girmesiyle birlikte başvurular başlayacak. EYT kapsamında emekli olanlar normal emeklilere göre daha az aylık almayacak. EYT yasasından yararlanma konusunda kamu ve özel sektör ayırımı söz konusu da olmayacak. Türkiye'de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 yıldır yurt dışında yaşayanlar borçlanma ve hizmet kazanıp EYT ile emekli olabilecekler. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi olanlar da yararlanabilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler