FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED kararı belli oldu mu? 2022 Haziran ayı FED faiz kararı ne oldu?

FED kararı ne zaman açıklanacak? Amerika Birleşik Devletler Merkez Bankası'nın alacağı karar doların yönünü belirleyecek. Vatandaşlar ayrıca 'Haziran ayı FED faiz kararı ne olur?' konu başlığını internette araştırıyor. İşte FED faiz kararının duyurulacağı gün ve toplantı tarihi...

FED kararı belli oldu mu? 2022 Haziran ayı FED faiz kararı ne oldu?

FED faiz kararı için geri sayım sona erdi. FED faiz kararı, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası toplantısı sonrası belli oldu. Peki FED kararı belli oldu mu? 2022 Haziran ayı FED faiz kararı ne oldu? FED faiz kararının alındığı toplantı ile ilgili detaylar haberimizde...

FED FAİZ KARARI BELLİ OLDU

Fed toplantısı 14 Haziran Salı günü yapıldı. Toplantı 15 Haziran Çarşamba günü de gerçekleştirildi. Buna göre, ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti.

"FİNANSAL KOŞULLAR UYGUN"
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada enflasyonu düşürecek araçlara ve kararlılığa sahip olduklarını vurgulamıştı.

Enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini söyleyen Powell enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket etmeyi düşünmelerinin gerekeceğini belirtti.

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz artışına gittiğini ifade eden Powell devam eden faiz artırımlarının uygun olacağını düşündüklerini vurguladı.

Gelecek iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımına gitme fikrinin de Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) geniş destek bulduğunu söyleyen Powell açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Fed, enflasyon düşene kadar faiz oranlarını daha kısıtlayıcı seviyelere yükseltmekten çekinmeyecek. 'Finansal koşullar uygun, enflasyonun düştüğünü görüyoruz' diyebileceğimiz bir noktada olduğumuzu hissedene kadar gideceğiz"

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler