FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fiziki talep de artacak

Altının yaşanan küresel krizle birlikte bankalara yöneldiğini belirten Yapı Kredi Perakende Bankacılık Grup Direktörü Mehmet Cemalcılar,yastıkaltı altınların ekonomiye hızla kazandırılacağını belirtti

Fiziki talep de artacak

Banka olarak, müşterilerine vadesiz ve vadeli altın mevduat hesabı sunduklarını kaydeden Cemalcılar, "Genel olarak altını seven ve altına yatırım yapan bir kültüre sahip olduğumuzdan ziynet eşyası alan kişiler için Altın Mevduat Hesabı'nın tercih edilen bir yatırım aracı olduğunu düşünüyoruz. Altın işlemlerinin diğer yatırım araçları gibi rahat ve anlaşılabilir şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli her türlü teknolojik altyapıyı, kolaylığı müşterilerimize sağlıyoruz." dedi.

Müşterilerinin vadesiz altın mevduatı sayesinde güvenli bir şekilde, işçilik maliyeti ödemeden, gramajı az, düşük ayarlı eski tarihli altın alma ve altınların çalınması gibi risklerden uzak bir şekilde miligram bazında döviz alır satar gibi altın alabildiğini ve minimum 1 TL karşılığı miligram bazında altın işlemi gerçekleştirebildiğini söyleyen Cemalcılar, "Vadesiz altın hesaplarından bankamızdaki diğer tüm altın hesaplarına altın havalesi de yapabiliyor. Vadesiz altın hesabı, Yapı Kredi şubelerinden ya da www.yapikredi.com.tr'den açılabiliyor ve internet bankacılığındaki döviz işlemleri adımından, döviz alır satar gibi altın (XAU) alım satımı yapılabiliyor. Fiziki altın teslimatları ise İstanbul Altın Borsası tarafından tescil edilmiş olan külçe altınlar ile yapılıyor. Ayrıca altın hesabı olan müşterilerimiz, altın hesaplarını banka kartları, kredi kartlarına tanımlatarak altın alım-satım ve havale işlemlerini ATM kanalıyla da gerçekleştirebiliyor." şeklinde konuştu.

"Vadeli altın mevduatımızla ise müşterilerimiz 31 günden 365 güne kadar istedikleri vade için vadeli altın mevduatı açarak altının getirisine ilave olarak faiz kazancı da elde edebiliyor." diyen Cemalcılar, şunları söyledi: "Bu ürünümüzü ağırlıklı olarak kişisel bankacılık segmentimiz tercih ediyor. Ortalama hesap büyüklüğü 40 bin TL civarında. Vadesiz altın mevduatında ise ağırlığın kişisel bankacılık müşterilerinin yanı sıra bireysel bankacılık müşterilerinden de oluştuğunu görüyoruz. Altının Türk yatırımcısı için hiçbir dönemde cazibesini kaybetmeyen bir ürün olduğunu söylemeliyiz."

Küresel finans krizi döneminde piyasalarda gözlenen belirsizliğin yatırımcıları "güvenli limanlar" aramaya, bankaları da çeşitli alternatifler sunmaya yönelttiğini kaydeden Mehmet Cemalcılar, Türk bankalarının, en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olan altın için yeni projeler hayata geçirdiğini, altın piyasalarındaki ve altın bankacılığındaki bu gelişmelerle birlikte müşteri sayılarının hızla artış gösterdiğini ifade etti. Altın yatırımları için bankaların daha sıklıkla kullanılması ve bankaların altın ile ilgili alternatif ürünler çıkarmaya devam etmesi sonucunda, yastıkaltı yatırımların ekonomiye kazandırılmasının daha efektif bir şekilde gerçekleştiğine dikkat çeken Cemalcılar, "Piyasalarda kurumsal ve bireysel müşteriler ile merkez bankaları tarafından ciddi altın alımlarının gerçekleşmesi, altının güvenli liman olarak görülmesi, altına duyulan talebin gün geçtikçe artması sebebiyle rekor değerlere ulaşan altının değerindeki yükselişin önümüzdeki dönemlerde devam etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler