FİNANS

Haftada 6 gün çalışıyorlar! Mesai ücretleri 8 bin TL, can güvenlikleri yok... 'Adımız vergi dairesinde olsa ne olacak?'

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kaçakçılığını önlemek için yapay zekadan da destek alarak denetimlerine yoğun bir şekilde devam ediyor. Gelir uzmanlarının bu kapsamda kasaya oturup denetimleri yaptığı biliniyor. Ancak, uzmanlardan gelen açıklamada denetimlerine tek başına gidilmesinden huzursuz oldukları öğrenildi.

Haftada 6 gün çalışıyorlar! Mesai ücretleri 8 bin TL, can güvenlikleri yok... 'Adımız vergi dairesinde olsa ne olacak?'

Vergi denetimleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi gelirlerini artırmak için gelir uzmanları ile beraber yapay zekadan da destek alarak denetimlerini sıkılaştırıyor. Yıl sonunda bu denetimlerden nasıl bir sonuç çıktığı belli olacakken fiziki denetim yapan uzmanlar bazen saldırıya da maruz kalıyor.

thumbs_b_c_be591b2aa52220aa874e083aeec89fe6

Fiili denetimler 3 yılda 1 yapılıyorken geçtiğimiz yıl yapılan kanun değişikliği ile beraber hasılat denetimi kapsamında ayda 3 kez olmak üzere 1 yılda 36 kez denetimler yapılıyor. Tespit edilen hasılat ile beyan arasındaki fark yüzde 20 ve üzerinde olan mükellefler ise izaha davet ediliyor.

thumbs_b_c_a27170049f0674744997d5170087880c

GÜVENDE HİSSETMİYORLAR

Ekonomim'in haberine göre, sahaya tek başına çıkan uzmanlar güvenlik olarak tehlikede hissediyor. Geçtiğimiz günlerde Şırnak'ta bir gelir uzmanına lokanta sahibinin kesici aletle saldırması uzmanları tedirgin etti.
Hazine Bakanlığı'nda bulunan uzmanlar iş yükü fazlalığından dolayı başka kamu kurumlarına geçmeye çalışıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın personel sayısına baktığımızda ise; 2018 yılındaki personel sayısının 2024 yılında yakalanabildiği görülüyor.

thumbs_b_c_b4505f1a6ec98736b29b0064ec6e9e6b

PERSONEL HAFTADA 6 GÜN ÇALIŞIYOR

Denetimlerin yoğun olmasından dolayı uzmanlar Cumartesi günleri de dahil olmak üzere 6 gün çalışıyor. Yapılan düzenlemeyle bu kişilere verilebilecek aylık mesai ücreti 8 bin 100 lira ile sınırlandırılmış durumda. Uzmanlar bu tutarın ulaşım ve yemek ihtiyaçlarını bile karşılamamasından yakınıyor ve günün koşullarına uygun, gerçekçi bir mesai talep ediyorlar.

Denetime tek başına giden uzmanlar can güvenliği nedeniyle tedirgin olurken, "Bize bir şey olduktan sonra adımızı vergi dairesine verseler ne olacak?" ifadelerini kullanıyorlar.

thumbs_b_c_112a856c236bddbd9f0b9f6e19fb7b71

MOTİVASYON YOK

Kariyer Büro Sendikası’nın Genel Başkanı Tolga Akgül, personelde motivasyon kaybının yaşandığını vurgulayarak bunun nedeni olarak memurların uzmanlaştırılırken uzmanlarında memurlaştırılması olduğuna dikkat çekti. Yapılan son sınavlarda ise gelir uzmanı olmaya aday sayının azaldığına dikkat çekti. Akgül, son 10 yılda gelir uzman yardımcısı sayısının 20 binden 28 bine çıktığını, memur sayısının ise 17 binden 6 bine düştüğünü kaydetti.

thumbs_b_c_550e781b2012636a6ec8c4f1f961a6e1

MESAİ ÜCRETLERİ 8 BİN TL

Akgül, fazla mesai için ödenen 8 bin 100 liranın yeterli olmadığını ifade ederek, günlük rutin işlerinde aksadığını söyledi. Akgül, bu süreçte personel ile mükellefin sürekli karşı karşıya geldiğini aktardı ve, mesai ücretlerine ilişkin şu cümleleri sarf etti:
"Kariyer Büro Sendikası olarak bizler bu düzenlemenin acilen revize edilerek, fi ili olarak daire dışında yapılan her bir saat fazla mesai için 400 gösterge rakamı üzerinden, daire içinde yapılan her bir saat fazla mesai için 200 gösterge üzerinden fazla mesai ödenmesi gerektiğini söylüyoruz”

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Okuyucu Yorumları 4 yorum
Rüşvet isterken de bu kadar korkak olsanız keşke.
kardeş bu insanlara bu kadar basit bir şekilde iftira atmaktan utanmıyormusun. senin yaptığın suç. Kanıtın yoksa başın belaya girer haberin olsun
arkadaş dilan polat ve onun gibi fenomenleri inceleyin vatandaşı ve esnafı değil.
sözde bizi kıskanan avrupanın işinize gelen kurallarını uygulamaya başladınız . konu emeki maaşına gelince avrupayı tanımıyorsunuz..
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler