FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüm memurların maaşları 4 gün erken yatacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı depremden etkilenen 10 il için maaşların yatırılacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Deprem bölgesinde Şubat ayı aylıkları ivedilikle ödenecek" denildi. Sonrasında gelen açıklamada ise Türkiye geneli memur maaşları 4 gün erkene çekildi. 11 Şubat’ta maaşlar ödenecek.

Tüm memurların maaşları 4 gün erken yatacak!

Hazine Ve Maliye Bakanlığı, aylıkları personel kanunlarına göre almakta olup Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapanlara, 15/2/2023 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 164 üncü ve ek 24 üncü maddeleri uyarınca ivedilikle ödeneceğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla hazırlanan Genelgede, kamu kuruluşlarında söz konusu illerde çalışan sözleşmeli personel, İşçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacakları belirtildi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Ödenecek aylıklar yasal kesintiler yapılmak suretiyle muhasebeleştirilecektir. Banka hesaplarına aktarılan aylıkların ilgili bankalarca personele ivedilikle ödenmesi sağlanacaktır. Aylıklardan yapılan kesintiler önceki aylarda olduğu gibi yasal süresinde gönderilecektir. İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir."

image (24)

TÜM MEMURLARIN MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK

Bu açıklamanın ardından Türkiye geneli Memur maaşları tarihi 4 gün erkene çekildi. Böylece tüm memurların maaşları 11 Şubat’ta ödeneceği duyuruldu.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler