FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Her 10 kadından 7'si çalışmıyor

Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir Türkiye'de bugün her 10 kadından yalnızca 3'ünün çalıştığını söyledi.

Temir, "Türkiye 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak istiyorsa, çalışan kadın sayısını arttırmalı" dedi.

Türkiye'nin bugün dünyanın en gelişmiş 17'nci ekonomisine sahip ülke olduğunu anımsatan Temir, "İlk 10'da yer almanın yolu kadınların iş gücüne yeterince katılmasına bağlıdır" dedi. Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinde kadınların iş gücüne katılım oranının ortalama yüzde 51, Türkiye'de ise yüzde 28.8 olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de bugün 37 milyon kadından yalnızca 7 milyonu iş hayatındadır. İş gücüne katılım erkeklerde her 10 kişiden 7 kişi iken, kadınlarda bu rakam 10 kişiden 3 kişiye düşmektedir. Ekonomik hedeflere ulaşmanın yolu, kadınların iş gücüne katılım oranını bu rakamların çok daha üstüne çıkmasından geçmektedir" diye konuştu.

EKONOMİK BÜYÜMEDE KİLİT ROL
Her 10 kadından 7'sinin çalışmadığını, istihdam dışı kadınları ekonomiye kazandırmanın yollarının mutlaka geliştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Birsen Temir, "Kadınların iş gücüne katılım oranının mevcut rakamların çok üzerine çıkması halinde ülkemizde kişi başı gelir de büyük oranda artacaktır. Bu da Türk ekonomisinin büyümesinde önemli rol oynayacaktır. Kadınların iş gücüne katılım oranının artması için elbette nitelikli insanlara büyük ihtiyaç vardır. Uzmanlık gerektirmeyen işlerde çalışan kadın sayısı fazladır. Kadınlarımız ne yazık ki genellikle emek yoğun işlerde ve çoğunlukla kayıt dışı çalışmaktadır. Nitelikli kadınlarımızın istihdama katılımlarının artması için istihdam politikalarında mutlaka kadınlara özel yer verilmelidir. Kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlendirilmesi için destek şarttır" dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler