FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümetten taşeron işçilere kadro müjdesi

Taşeron işçilere kadro müjdesi, hükümetten geldi. "Taşeron işçilere kadro verilecek mi?" sorusuna yanıt aranırken, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın taşeron işçi açıklaması heyecanlandırdı.

Hükümetten taşeron işçilere kadro müjdesi

Taşeron işçi konusunda alınacak kararlar büyük bir merak ve umutla bekleniyor. Taşeron işçiler daha iyi şartlarda çalışmak ve kadroya geçirilmeyi dile getirirken seçim öncesinde partiler de vaatlerinde bu konuya ağırlık veriyor. Büyük bir sorun haline gelen taşeron işçi konusunda Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilere yönelik çözüm yasasının meclisten çıktığını ifade eden Babacan hükümet kurulduktan sonra önceliklerinin bu sorunu çözmek olduğunu bildirdi.

Babacan, taşeron işçilere yönelik çalışmaları hatırlatarak, şunları kaydetti: "Taşeron işçilerimizle alakalı çözümün yasası Meclisten çıktı. Bunun uygulanmasıyla ilgili bir Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Bu kararda da asıl işlerle yardımcı işlerin ayrı ayrı tanımlanması gerekiyor şu anda bu aşamadayız. Bunu da sosyal taraflarla sendikalarla, görüşerek ve mümkün olduğunca mutabık kalarak yapmak istiyoruz. Seçimlerden sonra hükümet kurulduğu zaman, önüne gelen ilk hususlardan birisi bu olacaktır. Zaten çıkmış olan yasa çerçevesinde mağduriyetlere son verecek, istismarı önleyecek güzel bir düzenleme yapılacaktır."

Babacan, Türkiye'de şu an itibarıyla 'kriz' diye adlandırılabilecek tablonun bulunmadığına işaret ederek, "Kuşkusuz dikkat etmemiz lazım. Ülke ateş çemberindeyken, bütün gelişmekte olan ülkelerle ilgili problemler varken, eğer ekonomi politikalarında doğruları yapmazsak Allah korusun işte o zaman 'kriz' diye tabir edilecek duruma Türkiye düşebilir. 1 Kasım seçimleri bu açıdan çok önemli. Seçimlerden sonra güçlü bir hükümet kurulması ve kurulacak hükümetinde doğru ekonomi politikaları uygulaması Türkiye'yi bütün bu kaosta sağlam tutar" diye konuştu.

BAŞBAKAN'DAN TAŞERON İŞÇİYE KADRO MÜJDESİ

Ali Babacan'ın açıklamalarından sonra Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan taşeron işçilerin yüzünü güldürecek açıklama geldi. Cevdet Yılmaz: "Şimdi bu düzenlemenin ikincil düzenlemelerini Maliye Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız ile iş birliği içerisinde yapıyor. İnşallah bunlar kısa bir süre içerisinde, bu yıl içerisinde tamamlanacak ve uygulamaya da başlamış olacağız" dedi.

Bundan sonra da hep bu iyileştirme yönündeki çalışmalarımız devam edecek ifadesini kullanan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Maliye Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız ile iş birliği içerisinde yapıyorlar. İnşallah bunlar kısa bir süre içerisinde, bu yıl içerisinde tamamlanacak ve uygulamaya da başlamış olacağız. Birçok taşeron işçimize kamuda istihdam edilme imkanı doğmuş olacak. Çalışanlarımızın hakkını nasıl daha iyiye götürürüz diye çalışmalar yaptık. "

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğl ise Taşeron İşçilere HAK-İŞ Genel Kurulu'nda hitap etti. Başbakan Davutoğlu, yaptığı konuşmada, "Toplu sözleşme süreci devam eden taşeron işçilerin toplu sözleşmelerinin sonuçlandırılması, ivedilikle sonuçlandırılması için gereken talimatları da buradan veriyorum" dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler