FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IMF iddialarına Hazine ve Maliye Bakanlığı yanıt verdi! "Resmi bir davetimiz yok fakat..."

Türkiye'nin IMF'ten destek istediği, Türkiye'nin talebiyle IMF heyetinin geleceği iddiaları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yalanlandı.

IMF iddialarına Hazine ve Maliye Bakanlığı yanıt verdi! "Resmi bir davetimiz yok fakat..."

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IMF'den destek istendiği ve bu nedenle bir heyetin Türkiye'ye geleceği iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

thumbs_b_c_b078fad0eef000455ebbfaf2ae6804ad

AA muhabirine bilgi veren Bakanlık yetkilileri, basına yansıyan "IMF heyetinin Türkiye'nin talebiyle ülkeye geleceği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Türkiye'nin IMF'den destek istediği, heyetin bu nedenle ülkeye geleceği iddiasının doğru olmadığına işaret eden yetkililer, Bakanlığın heyete yönelik resmi bir daveti bulunmadığını ancak heyetin, IMF'nin Türkiye ile ilgili teknik ekibinde kısa süre önce değişiklikler olduğunu ve ekibe yeni üyeler katıldığını, diğer ülkelerde de mutat olduğu üzere, yeni ekibin, ülkeyi tanımak, kendi paydaşlarıyla tanışmak ve Türkiye'nin son dönemdeki ekonomi politikalarını daha yakından öğrenmek isteyebilecekleri için teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini kaydetti.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler