FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'daki yüksek kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ı da vurdu! 'Ev bulamadık, annemin yanına yerleştik'

Türkiye'de konutlardaki yüksek kira fiyatlarından son olarak Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da şikayetçi oldu. İstanbul'daki ev kiralarının yüksekliğinden dert yanan Erkan, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" diyerek ev bulamadıklarını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı.

İstanbul'daki yüksek kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ı da vurdu! 'Ev bulamadık, annemin yanına yerleştik'

Türkiye'de asgari ücretin ne kadar olacağı tartışılırken Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kiralarla ilgili yaptığı bir açıklama gündem oldu. Türkiye'de son 1-2 yıldır yüksek kiralar vatandaşların en büyük sorunu haline geldi. Özellikle büyükşehirlerde vatandaşlar fahiş kiralardan şikayetçi durumda. Özellikle İstanbul'da kiralar aldı başını gitti. En düşük evlerin kiraları bile asgari ücretin üzerinde.

thumbs_b_c_92de1d3639cbc52ab83ff1a0555b58dd

HAFİZE GAYE ERKAN DA ŞİKAYETÇİ

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuştu. MB Başkanı Erkan da yüksek kiralardan şikayet etti. İstanbul'da ev bulamadıklarını ifade eden Erkan, annesinin yanına taşınmak zorunda kaldıklarını aktararak "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" dedi.

thumbs_b_c_d14e1627a1b0c79ba32106beba1b2287

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Uzun süren ABD yaşamı sonrasında Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olmasıyla yeniden Türkiye’ye dönen ve Merkez Bankası’nın başına geçen Hafize Gaye Erkan’ın yürüttüğü göreve rağmen verdiği bu tepki sosyal medyada da tartışma konusu oldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler