FİNANS

İşte, durdurulan memur atamaları

Milyonlarca memur adayı atanmayı beklerken, memur atamalarının durdurulması kafaları karıştırdı. Memur atamalarının ikinci bir emre kadar durdurulduğu açıklandı. Peki, hangi memurlar atanmayacak?

İşte, durdurulan memur atamaları

Milyonlarca memur adayı atanmayı beklerken, Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'si aracalığıyla duyurulan karar şaşırttı. Gazetede, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bazı istisnalar haricindeki naklen veya açıktan memur atamalarının durdurulduğu belirtildi. Memur atamalarıyla ilgili bu gelişme, pek çok memur ve öğretmen adayının kafasında soru işaretine neden oldu. Bazı memur adayları "Hangi atamalar durduruldu, hangisi durdurulmadı? sorusuna yanıt ararken; öğretmen adayları "Öğretmen atamaları durduruldu mu?" gibi sorulara açıklık getirilmesini istedi. İşte, durdurulan memur atamalarının listesi ve öğretmen atamalarıyla ilgili flaş açıklama!

**İŞTE SON ZAM SONRASI YENİ MEMUR MAAŞLARI

**

ÖĞRETMEN ATAMALARI DURDURULDU MU?

Memur atamalarının durdurulması ile ilgili haberler, milyonlarca öğretmen adayının da kafasında soru işaretlerine neden oldu. Öğretmen olmak için gün sayan adayların içini rahatlatacak açıklama, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'dan geldi. Öğretmen atamaları ile ilgili kişisel twitter hesabından açıklama yapan Aydoğdu ''Öğretmen atamaları ile ilgili herhangi bir problem yoktur; atamalar belirtilen takvim doğrultusunda gerçekleştirilecektir'' dedi.

İKİNCİ TALİMATA KADAR DURDURULAN MEMUR ATAMALARI

Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'sinde durdurulan memur atamaları açıkça belirtildi: KPSS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme sonucunda yapılacak atamalar, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ve Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonucunda atanmaya hak kazananların atanmaları, Doçent ve profesör kadrolarına yapılacak atamalar, 657 sayılı Kanun'un 53. maddesi kapsamına giren eski hükümlü atamaları, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu kapsamında veya diğer ilgili mevzuata göre yapılacak askeri personel atamaları, Devlet burslusu olarak yurtdışına gönderilen öğrencilerin akademik eğitimlerini tamamlamalarını müteakip atanmaları, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun'un 22. maddesi uyarınca yapılacak atamalar, 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ek 1. ve ek 6. maddeleri kapsamına giren atamalar, Zorunlu yer değiştirmeye tabi atamalar, Müfettiş raporu veya soruşturma sonucu yapılması gereken atamalar, Zorunlu yer değiştirmeye tabi atamalar, Devlet burslusu olarak yurtdışına gönderilen öğrencilerin akademik eğitimlerini tamamlamalarını müteakip atanmaları, Eş durumu ve mazeret nedeniyle yapılacak naklen atamalar, Mükteseben yapılacak derece terfileri ve görevde yükselme sınavı sonucunda yapılacak atamalar, Vatani görevlerini yapmak üzere görevlerinden ayrılıp terhislerini müteakip tekrar eski görevlerine dönmek isteyenler ile ücretsiz izin bitimi yapılacak atamalar, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun ek 1. maddesi ile 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'nun ek 1. maddesi kapsamına giren atamalar, Soruşturma sonucu veya Müfettiş raporu ile yapılması gereken atamalar, Yargı kararlarının uygulanması nedeniyle yapılacak atamalar, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkına Kanun'un ek 7. maddesi kapsamına giren atamalar hariç olmak üzere her statüdeki personelin görev ve unvan değişikliği niteliğinde olanlar dahil naklen veya açıktan atamaları, ikinci bir talimata kadar durduruldu.

İSTİSNA DURUMLAR

Memur atamalarının durdurulması işleminden muaf tutulan istisna kurumlar ise şunlar: Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Anayasa Mahkemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Teşkilatı, Adalet Bakanlığı veya Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Sayıştay Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Milli İstihbarat Teşkilatı, il özel idareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler