FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte GİB vergi borcu sorgulaması için yapılacaklar

Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri, E-devlet üzerinden online olarak kolayca halledebiliyor. Peki Vergi borcu sorgulaması nasıl yapılıyor? İşte GİB'in İnternet Vergi Dairesi hizmetinin detayları

İşte GİB vergi borcu sorgulaması için yapılacaklar

Vatandaşlar artık devlet dairelerinde gerçekleştirdiği işlemlerin pek çoğunu e-Devlet Kapısı'ndan gerçekleştirebiliyor. Özellikle akıllı telefon kullanımının artmasıyla birlikte, internete her yerden erişilebilmesi e-Devlet kullanımında hayli artış yaşanmasına neden oldu. e-Devlet'te pek çok işlem yapılabilmesine karşın en fazla kullanılan işlemlerin başında vergi borcu sorgulama işlemi geliyor. Vergi borcu sorgulama işlemi sayesinde vatandaşlar, devlete olan vergi borçları hakkında detaylı bilgi edinebiliyorlar.

e-Devlet Kapısı'nda Gelir İdaresi Başkanlığı hizmetleri arasında yer alan vergi borcu sorgulama işlemini yaparak, devlete olan vergi borcu miktarını, eğer vergi borcu varsa bu borcun neden kaynaklandığını kolayca öğrenebilirsiniz. Üstelik bu işlemi sadece bir kaç aşamada gerçekleştirebilir, sıra beklemeden, zaman kaybetmeden devlete olan borcunuzu öğrenebilirsiniz.

e-Devlet'in en fazla kullanılan hizmetlerinden biri olan vergi borcu sorgulamasını yapmak için öncelikle, 'www.turkiye.gov.tr' adresine gidin. Ardından sayfanın üst kısmında bulunan sisteme giriş bölümüne tıklayın ve açılan bölüme TC Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girin. Bunun sonrasında çıkan sayfanın sol kısmında yer alan e-Hizmetler bölümünden Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) kurumu altında yer alan Vergi Borcu Sorgulama hizmetini seçin. Seçimi yapmanızın ardından sistem size varsa borcu, miktarı, nedeni gibi detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

Diğer yandan vergi borcu sorgulamanın tek yolu e-Devlet Kapısı değil. Buna alternatif olarak GİB İnternet Vergi Dairesi hizmetinden de faydalanabilirsiniz. Bu hizmetten faydalanmak isterseniz, öncelikle 'www.gib.gov.tr' adresine gidin. Açılan sayfadan menü çubuğunda bulunan e-İşlemler sekmesinin altında yer alan İnternet Vergi Dairesi'ne tıklayın. Sayfaya girdikten sonra açılan sayfanın devamında yer alan T.C. Kimlik No ile Giriş seçeneğine gelin. Bu seçenekte sizden istenen bilgileri doğru şekilde girip devam seçeneğine tıklayın. Bu kez açılan ekrandan borç sorgulama ve ödeme seçeneği tıklayın. Bu işlemleri sırasıyla yaptığınızda size aradığınız bilgiyi sistem verecektir. Yine aynı ekrandan dileyen vatandaşlar borç ödeme işlemlerini de kolayca yapabilirsiniz.

Express


En Çok Aranan Haberler