FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KAMU İŞÇİLERİ MAAŞI SON DAKİKA: Kamu işçi maaşları zammı ne kadar oldu, yüzde kaç zam yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu?

Kamu işçi zammı son dakika açıklaması yapıldı. Kamu kurumunda çalışan 700 bin işçiye yapılacak zam için 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada bulundu. Peki, TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ'in teklifi sonrası kamu işçileri zammı ne kadar oldu? Kamu işçi maaşları zammı ne kadar oldu, yüzde kaç zam yapıldı?

KAMU İŞÇİLERİ MAAŞI SON DAKİKA: Kamu işçi maaşları zammı ne kadar oldu, yüzde kaç zam yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu?

Kamu işçi zammı hakkında konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay kendilerinin 15 bin TL, karşı tarafın ise 12 bin TL teklif ettiklerini belirtmişti. 700 bini aşkın işçinin merakla beklediği 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü için açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in doğrultusunda bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu işçi zammını duyurdu. İşte 9 Mayıs 2023 Salı günü duyurulan kamu işçi zammı...

KAMU İŞÇİ ZAM ORANI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 12.00'de kamu işçilerinin zam oranıyla ilgili açıklama yaptı.

y

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete Temmuz ayında gelişmelere göre zam yapılacağını açıklamıştı.

Kamu işçi zammı açıklandı.

u1

KAMU İŞÇİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Hükümetin kamu işçisi için son teklifi 12 bin TL taban ücret ve ilk 6 ay için yüzde 40 zam olduğu belirtilmişti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin teklifine yönelik yaptığı açıklamada "Önemli bir gelişme, küçümsenmeyecek bir gelişme. Kamu koordinasyon kuruluna danışacağız. Taban ücretin 11 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltilmesi iyi ama bunun daha yukarıya çekilmesi lazım. Yüzdelik artışın 30'dan 40'a çıkarılması güzel ama bizim için yeterli değil." ifadelerini kullanmıştı.

p3

Hükümetin işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık olmuştu. İşçi tarafının talebi yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret. Yapılacak zam oranı ve taban maaşlar ise bugün gerçekleştirilen toplantılar sonrası netleşti.

Express


En Çok Aranan Haberler