FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KIDEM TAZMİNATI ne kadar olacak? 2023 ASGARİ ÜCRET belli oluyor! Asgari ücret zammı sonrası kıdem tazminatı kaç TL olacak?

2023 kıdem tazminatının ne kadar olacağı bugün 3. kez gerçekleştirilen asgari ücret toplantısı sebebiyle çok sayıda vatandaş tarafından merak edildi. Bilindiği üzere bu tutar, personelin işe başladığı tarihten itibaren geçerli olmak üzere hizmet akdi boyunca her geçen tam yıl için işveren tarafından personele ödenir. İşveren personele 30 günlük giydirilmiş brüt ücreti tutarında ödeme yapar. Peki, 2023 kıdem tazminatı ne kadar olacak? Asgari ücret ile kıdem tazminatına yüzde kaç zam gelecek?

KIDEM TAZMİNATI ne kadar olacak? 2023 ASGARİ ÜCRET belli oluyor! Asgari ücret zammı sonrası kıdem tazminatı kaç TL olacak?

2023 kıdem tazminatı, asgari ücretin genel düzeyinin artmasıyla birlikte yükselecek kalemler arasında bulunuyor. Bugün üçüncüsü yapılacak asgari ücret toplantısı sebebiyle birçok kişi arama motorlarında yaptıkları araştırmalara hız verdi. Asgari ücret zammı ile beraber birçok kalemde değişiklik olacak. Peki, 2023 kıdem tazminatı ne kadar olacak? Kıdem tazminatına yüzde kaç zam gelecek? İşte ayrıntılar...

2023 KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLACAK?

Kıdem tazminatı, asgari ücret ile netleşecek.

Şu an geçerli olan 5 bin 500 TL asgari ücret ile asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı 6 bin 471 TL oldu.

Konuya dair örnek vermek gerekirse; 10 sene boyunca asgari ücretli olarak aynı işyerinde çalışan kişinin alacağı kıdem tazminatı 64 bin 700 TL oldu.

ASGARİ ÜCRET İLE KIDEM TAZMİNATI YÜZDE KAÇ ARTACAK?

Kıdem tazminatı tavanı, asgari ücrete yüzde 30 zam gelmesi halinde 8 bin 412 TL'ye çıkacak.

Asgari ücrete yüzde 40 zam gelmesi durumunda kıdem tazminatı tavanı 9 bin 59 TL olacak.

Yüzde 50 zam halinde ise kıdem tazminatı tavanı 9 bin 706 TL'ye yükselecek.

Asgari ücrette 3. toplantı bugün başladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler