FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası'ndan bankalara yazı! KKM'de üst sınır kaldırıldı...

Şirketler için uygulanan kurumlar vergisi istisnası 2022 yılı sonunu kapsayacak şekilde genişletildi. Karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Öte yandan bankalara giden yazıda KKM hesaplarında üst faiz sınırının kaldırıldığı belirtildi.

Merkez Bankası'ndan bankalara yazı! KKM'de üst sınır kaldırıldı...

Şirketlerin Türk Lirası cinsi Kur Korumalı Mevduatlarına (KKM) uygulanan kurumlar vergisi istisnası, 2022 yıl sonunu kapsayacak şekilde genişletildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, şirketlerin 31 Aralık 2022 itibarıyla bilançolarında yer alan yabancı paralarını yıl sonuna kadar KKM kapsamında değerlendirmeleri durumunda elde edilen faiz ve kâr payları ile diğer kazançlar kurumlar vergisinden istisna olacak.

Önceki uygulamada bu istisna şirketlerin 31 Mart 2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paraları kapsıyordu.

KKM'DE ÜST SINIR KALDIRILDI

Öte yandan TCMB, bankalara gönderdiği yazıda kur korumalı mevduat ürünü için getirilen politika faizinin en fazla 3 puan üzerinde faiz uygulamasına son verdiğini açıkladı. Böylece son dönemce gerilemeye başlayan KKM hesaplarının yeniden cazibe kazanması beklenirken bankaların mevduat faizi yarışının da bu alana kayması öngörülüyor.

1674702611611

TCMB, bankalara gönderdiği yazıda kur korumalı mevduat ürünü için getirilen politika faizinin en fazla 3 puan üzerinde faiz uygulamasına son verdiğini açıkladı. Böylece son dönemce gerilemeye başlayan KKM hesaplarının yeniden cazibe kazanması beklenirken bankaların mevduat faizi yarışının da bu alana kayması öngörülüyor.

KKM hesapları için bankalar şu an yüzde 9 olan politika faizinin 3 puan üzerinde yani yüzde 12 seviyesinde faiz verebiliyordu. Bu da yüzde 30'u aşan TL mevduat faizine göre oldukça düşük bir seviyede kalmıştı. Son dönemde yatay giden dolar/TL nedeniyle de mudilerin KKM gelirleri gerilemişti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler