FİNANS

Kredi çekecekler dikkat!

Otomobil satın almak için ihtiyaç mı yoksa taşıt kredisi mi kullanmalı?

Kredi çekecekler dikkat!

Arabanızı değiştirmek istiyor ya da ilk kez otomobil sahibi olmayı planlıyorsunuz. Bir miktar peşinatınız var ya da hiç peşinatınız yok. Bu şartlarda kredi kullanarak nasıl otomobil satın alabilirsiniz?
Taşıt kredisi kullanarak otomobil alma şartları

Öncelikle belirtelim ki eğer hiç peşinatınız yoksa, taşıt kredisi kullanamazsınız. Taşıt kredisiyle ilgili yapılan yeni düzenlemeye göre %30 peşinatı olmayanlar taşıt kredisi kullanamıyor. %30 peşinat sınırı 50.000 TL’ye kadar olan otomobiller için geçerli. Yani 40.000 TL’lik bir otomobil satın almak istiyorsanız yaklaşık 12.000 TL’lik bir peşinatınızın olması gerekir. 50.000 TL ve üzeri otomobiller için de ilk 50.000 TL’ye kadar kısmı için %30, kalan kısmı içinse %50 peşinat şartı var. Örneğin 100.000 TL’lik bir otomobil satın almak isteyen kişinin ilk 50.000 TL’ye kadar olan kısmı için 15.000 TL, kalan kısmı içinse 25.000 TL yani toplamda 40.000 TL peşinat vermeniz gerekir. Kalan 60.000 TL’lik kısmı için kredi kullanılabilir.

İhtiyaç kredisi kullanarak otomobil alma şartları
Peki ya ihtiyaç kredisiyle nasıl otomobil satın alınabilir? Sizin kredi notu ya da gelir durumunuza göre çıkabilecek bir tutarda kredi çekerek de otomobil satın alabilirsiniz. İster ikinci el, isterseniz de birinci el fark etmez. Arabanın tamamı ya da kalan kısmı için borçlanabilirsiniz. İhtiyaç kredisinde arabanın yaşı, cinsi fark etmez. Sadece sizin kredi kullanabilme gücünüze bakılır. Örneğin 30.000 TL kredi kullanarak hiç peşinatsız 30.000 TL tutarında bir fiyata otomobil satın alabilirsiniz. 36 ay vadeli 30.000 TL kredinin aylık taksitleri ortalama 1.060 TL civarında. Üstelik otomobilinize ipotek konulmaz. Taşıt kredisinde bankalar otomobilinize ipotek koydurur. İhtiyaç kredisiyle satın aldığınızda ise otomobilinizi istediğiniz zaman satabilirsiniz. Bir de taşıt kredisinde bankalar kasko isterler, ihtiyaç kredisinde ise böyle bir zorunluluk olmaz.

İpotek ve peşinat zorunluluğu nedeniyle bazı insanlar ihtiyaç kredisi kullanarak araba satın alıyor. Bazıları ise özellikle cazip kredi kampanyalarından faydalanıp taşıt kredisi kullanabiliyor. Tercih sizin…

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler