FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyumcularda 'bütçen kadar kestir' dönemi, talep patladı! Kesme altın satışı yasaklanacak mı? Resmi açıklama geldi

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken vatandaşlar da kuyumculara akın etti. Gram altın ve çeyrek altın bulmakta zorlananlar kesme altında yatırım yapmaya başladı. Kesme altının yasaklanacağı haberleri üzerine resmi açıklama geldi.

Kuyumcularda 'bütçen kadar kestir' dönemi, talep patladı! Kesme altın satışı yasaklanacak mı? Resmi açıklama geldi

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor gelince piyasada gram ve çeyrek altın bulmak zorlaştı. Yatırımcılar bütçelerine göre yatırım imkanı sağlayan kesme altına yöneldi, talep patladı. Kesme altındaki talebin ardından yasaklama iddiaları gündeme gelince İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı'ndan açıklama geldi.

a1

"HABERLER DOĞRU DEĞİL"

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, bazı yayın organlarında yer alan "81 ildeki kuyumcuların kesme altın alım ve satımı yapmama kararı aldı" şeklindeki haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Atayık, kuyumcuların kesme altın alımı ve satımı yapmayacağına dair haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Üzerinde, üretici rafineri ve kuyumcu firmasına ait isim veya logo, ayar ve taklit edilemeyen özel güvenlik desenleri bulunan çekili has/çekme altınların alınıp satılmasında bir kısıtlama olmadığını belirten Atayık, "Altın fiyatlarının yüksek seyrettiği, yaşadığımız böyle bir dönemde bu türden kaynağı belirtilmeden paylaşılan haberlere itibar edilmemesi, itidalli davranılması önem arz etmektedir." değerlendirmesini yaptı.

a2

DARPHANE YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Atayık, şunları kaydetti:

"Konuya ilişkin olarak yapılan araştırma sonucunda bu haberin, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün 'Kıymetli Maden Takip Sistemi' projesinden hareketle yazıldığı, ancak eksik bilgi nedeniyle böyle bir yanlış algıya yol açtığı düşünülmektedir. Darphane Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmelerde bu haberin doğruyu yansıtmadığı, çekili altınların kıymetli maden takip sisteminin dışında olduğu bilgisine ulaşılmıştır."

(AA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler