FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYK BURSU ÖDEME TARİHLERİ 2023-2024: KYK bursu ne zaman yatacak? Burs ödemesi ne kadar, kaç TL?

KYK burs sonuçları geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapılan açıklama ile belli oldu. Bakan Bak, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçlarının erişime açıldığını belirtip 'Hepinize hayırlı olsun" ifadesine yer verdi. Peki, KYK bursu ne zaman yatacak? KYK burs ödemesi ne kadar, kaç TL?

KYK BURSU ÖDEME TARİHLERİ 2023-2024: KYK bursu ne zaman yatacak? Burs ödemesi ne kadar, kaç TL?

KYK burs ve kredi toplu ödeme tarihleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. KYK burs ve kredi başvuruları bu sene 12 Ekim-19 Ekim tarihleri arasında yapılmış, geçtiğimiz gün ise sonuçlar erişime açılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaptığı açıklamada "Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı. KYK burs ödeme tarihlerini arama motorlarında sorgulanıyor. İşte 2023-2023 KYK burs ve kredi toplu ödemelere ilişkin merak edilenler...

KYK BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAR?

KYK burs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuruları tamamlandı ve sonuçlar da açıklandı. Burslar, KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara yatmış olacak. KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

KYK - 2

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrenciler bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler. İlk kez burs ve kredi alacak öğrencilerin ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerini birlikte almaları bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ 2024 NE KADAR OLDU?

Lisans ve ön lisans öğrencileri 1250 TL'den 2 bin TL'ye,

Yüksek lisans öğrencileri 2 bin 500 TL'den 4 bin TL'ye

Doktora öğrencileri 3 bin 750 TL'den 6 bin TL'ye çıkarıldı.

KYK

KYK BURS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

KYK burs sonuçları açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun.19 Kasım saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın."

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler