FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maaş farkı ne zaman yatacak? Memur emekli 15 günlük maaş farkları hakkında açıklama

Memur emekli maaş farklarının ne zaman yatacağı merak ediliyor. Memur emekli maaşlarına ocak ayında zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada maaşlara yüzde 30 zam yapıldığı müjdesini verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurların zamlı maaşı iki parça halinde alabileceğini söyledi. Peki, maaş farkları ne zaman yatacak?

Maaş farkı ne zaman yatacak? Memur emekli 15 günlük maaş farkları hakkında açıklama

Memur maaş farkı ödemeleri için araştırmalar hız kazandı. Emekli ve memur maaşlarına ocak ayında zam yapıldı. Memurlar 15 Ocak'ta maaş zammının yüzde 16.48'lik kısmını aldılar. Kalan 13.52 puanlık kısım ise daha sonra hesaplarına aktarılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan memur maaşlarıyla ilgili yapılan açıklamada, "Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13.52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız” denildi.

MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Memurlar 15 Ocak'ta maaş zammının yüzde 16.48'lik kısmını aldılar. Kalan 13.52 puanlık kısım ise daha sonra hesaplarına aktarılacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurların zamlı maaşı iki parça halinde alabileceğini söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Elitaş, 13 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, "15'inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi. Çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir." demişti.
memur-maaşı

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan memur maaşlarıyla ilgili beklenen açıklama geldi. Açıklamada ”Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yüzde 30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13.52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız” denildi.

ZAM ORANINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18 yıllık yüzde 64,27 olarak açıklandı. Bu kapsamda SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyona göre yüzde 15,39 oranında zam aldılar. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konu hakkında açıklamalar yaptı.
emekli-ocak-zammı

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan zam oranının yüzde 30'a yükseldiğini, en düşük emekli maaşının ise 5 bin 500 lira olduğunu duyurdu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler