FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YENİ MEMUR MAAŞLARI 2023: Polis, öğretmen, hemşire maaşları ne kadar oldu, yüzde kaç zam geldi? İşte 2023 memur ve emekli maaşı tablosu...

Memur ve emekli maaş zammı için beklenen açıklama dün yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon verileriyle birlikte memur ve memur emeklileri için de altı aylık enflasyon farkı da netleşmiş oldu. TÜİK verilerine göre Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18 yıllık yüzde 64,27 olarak gerçekleşti. Peki, Polis, öğretmen, hemşire maaşları ne kadar oldu, yüzde kaç zamlandı? İşte konuya dair detaylar işe güncel maaş tablosu...

YENİ MEMUR MAAŞLARI 2023: Polis, öğretmen, hemşire maaşları ne kadar oldu, yüzde kaç zam geldi? İşte 2023 memur ve emekli maaşı tablosu...

2023 memur ve emekli maaş zammı geçtiğimiz gün yapılan açıklamanın ardından bugün de en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre zam oranları da belli oldu. Asgari ücretin 8.500 TL seviyesine yükselmesiyle birlikte memur ve memur emeklileri için de altı aylık enflasyon farkı netleşti. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18 yıllık yüzde 64,27 olarak açıkladı.İşte ayrıntılar...

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre; enflasyon aylık yüzde 1,18 yıllık yüzde 64,27 olarak gerçekleşti.

Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklamasının hemen ardından SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra, memur ve memur emeklileri için 6 aylık zam oranı da netlik kazandı.

zam

Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkından dolayı alacağı zam oranı yüzde 15,38 oldu. Memur ve memur emeklisi ise yüzde 7’lik enflasyon farkının yanı sıra yüzde 8’lik toplu sözleşme zammı ile birlikte yüzde 16,40 zam hakkı elde etti.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 'Sözleşmeliye Kadro Şöleni' programında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, ''Enflasyonda büyük gerilemenin ilk işaretiyle güne başladık. Hedefimiz önümüzdeki yıldan itibaren enflasyonu gündemden tamamen çıkarmak'' açıklamasında bulundu. Memur ve memur emeklilerine müjde veren Erdoğan, ''Memur, memur emeklilerine maaş artışını yüzde 25 olarak belirledik'' dedi.

ara zam

POLİS, ÖĞRETMEN, HEMŞİRE MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

1/4 öğretmen maaşı, 12.276 TL'den 14.298 TL'ye,

8/1 polis memuru maaşı 13.747 TL'den 16.011 TL'ye,

5/1 hemşire (üniversite mezunu) maaşı 11.828 TL'den, 13.776 TL'ye yükseldi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz zam döneminde 3.500 TL olarak açıklanan en düşük emekli aylığı için Ocak 2023 zammı heyecanla bekleniyordu. Bugüne kadar birçok rakam dile getirildi ancak asgari ücret zammının açıklanmasının ardından sadece tek bir senaryo üzerinde duruluyor.

Aralık ayında asgari ücrete yüzde 54,6’lık rekor bir artış gerçekleştirilmişti. En düşük emekli maaşı için de bu oranın baz alınabileceği ifade ediliyor. Bu kapsamda yapılan hesap doğrultusunda en düşük emekli maaşının yüzde 54,6’lık artışlar 5.411 TL olması bekleniyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler