FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEMUR ZAMMI SON DURUM 2023: Memur zammı ne kadar olacak, maaş ne zaman açıklanır?

Memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri merak konusu oldu. En düşük memur maaşı yapılacak zam ile 22 bin TL düzeyine yükselecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü memur maaşı düzenlemesi bugün komisyonda ele alınacak. Peki, 2023 memur zammı ne kadar olacak, kaç TL? Memur zammı ne zaman açıklanacak?

MEMUR ZAMMI SON DURUM 2023: Memur zammı ne kadar olacak, maaş ne zaman açıklanır?

Memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri kamu kurumlarında çalışan kişiler tarafından 7 Temmuz 2023 Cuma günü yakından takip ediliyor. TÜİK tarafından yapılan açıklama ile 6 aylık enflasyon oranı, geçtiğimiz günlerde belli oldu. 2023 Temmuz zammı ile en düşük memur maaşı yüzde 85,68 oranında yükselerek 22 bin TL civarını görecek. Kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. Bugün komisyonda görüşülecek. Bu sebeple 7 Temmuz 2023 Cuma günü itibarıyla memur zammı son durum bilgisi internette sorgulanıyor. İşte memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri...

1

MEMUR ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur zammı ile ilgili beklenen haber Meclis'ten geldi. Memurların yüzde 17,55’lik toplu sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapılacak. En düşük memur maaşı yüzde 85, öğretmen maaşı yüzde 71 zamlanacak.

2

AK PARTİ'DEN 'MEMUR ZAMMI' AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2023 yılı Ocak ayında kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin ücretlerinde aylık refah payı vererek yüzde 30 oranında artırdık. Emekli aylıklarını 7500 TL’ye çıkardık.

5

EYT düzenlemesini geçen 27. Dönem yasama dönemi içerisinde hayata geçirdik 2 milyonu aşkın vatandaşımızın emekli olabilmesini sağladık.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından müjdesi verilen düşük memur aylığının 22 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin kanun düzenlesini Meclis Başkanlığı’na sunuyoruz. "

3

MEMUR MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

En düşük memur maaşı lise memuru hizmetli maaşı 11848 lirayken yapılan zam ve ilave katkı payıyla birlikte 22 bin 17 bin liraya yükselecek.

4

SEYYANEN ZAM TUTARI NETLEŞTİ

"Uzun zamandır yaptığımız çalışmalarda istişareler neticesinde son şekil verildi. En düşük memur aylığının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduk. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8077 liralık artışı öngörüyoruz." ifadelerini kullanan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada en düşük memur maaşı Aralık 2022 tarihi itibarıyla 9 bin 105 TL iken 2023 yılı Ocak tarihinde 11 bin 848 TL’ye artış oranı ile beraber 2023 Temmuz’unda 22 bin 17 TL’ye çıkarılacaktır. Toplam zam yüzde 86'yı bulmaktadır. 2023 yılı kümülatif artış oranı ortalama memur maaşında yüzde 142 oranında artışı sağlamış olacağız."

6

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler