FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! 2022 Merkez Bankası faiz kararı ne kadar oldu?

Mart ayı Merkez Bankası faiz kararının bugün belli olması bekleniyordu. Merkez Bankası toplantısı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında düzenlendi. Önceki gün Fed faiz kararının ardından piyasalarda gözler Merkez Bankası faiz kararı ve faiz karar metnine odaklandı. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne kadar oldu? 2022 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? İşte merak edilenler!

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! 2022 Merkez Bankası faiz kararı ne kadar oldu?

Merkez Bankası faiz kararı için gelecek açıklamalar merak ediliyordu. Para Politikası Kurulu (PPK) Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplandı ve faiz oranı belli oldu. Mart 2022 Merkez Bankası faiz kararı için açıklama gerçekleşti. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI?

Merkez Bankası, PPK toplantısı bugün Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanarak faiz kararı için açıklamada bulundu. Faiz toplantısının ardından saatler 14:00'ü gösterdiğinde Merkez Bankası faiz kararı duyurusuyla beraber faiz karar metnini açıklamış oldu. Faiz karar metnindeki ifadeler gelecek dönemin para politikasına ilişkin sinyalleri barındırması bekleniyordu.

FAİZ SABİT TUTULDU

Merkez Bankası, beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 14'te sabit şekilde tuttu. Geçtiğimiz ayki metinde yer alan cari fazla hedefi, son metinde yer almadı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu söylemlerinde TCMB'nin, kanunla belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama ve yüzde 5 enflasyon temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğini ifade etmişti.

2022 MART MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİLERİ NASILDI?

Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı için piyasa beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlanmıştı. Yapılan beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngörmüştü.

Merkez Bankası Ocak ve Şubat 2022 faiz toplantısında politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 14'te sabit bırakmıştı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler