FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman? Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesi piyasa tahmini!

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, sorusunun yanıtı merak konusu olurken kurum, geçtiğimiz gün liralaşma stratejisi kapsamında bankaların menkul kıymet tesis oranını yüzde 3'ten yüzde 5'e güncellediğini açıkladı. Öte yandan piyasaları yakından ilgilendiren TCMB PPK toplantısı öncesinde, ekim ayında faiz kararının ne olacağını yatırımcılar tarafından merak edildi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, hangi gün? Merkez Bankası faiz kararı öncesi piyasa tahmini!

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman? Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesi piyasa tahmini!

Merkez Bankası faiz kararının ne zaman açıklanacağı hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. Bilindiği üzere TCMB kararı ile politika faizi Eylül ayı içerisinde 100 baz puan indirilmiş ve yüzde 13'ten 12'ye düşürülmüştü. 2 toplantıda da faiz oranlarının indirilmesi sonrası Ekim ayı PPK toplantısından çıkacak karar merakla bekleniyor. Birçok kişi arama motorlarında "Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtına ulaşmak için sorgulama yapmaya devam ediyor. Merkez Bankası faiz kararının belirleneceği PPK toplantısının tarihi ve kararı öncesi piyasa tahmini haberimizde...

Merkez Bankası toplantısı ne zaman? TCMB faiz artıracak mı, düşürecek mii

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Eylül ayında gerçekleştirilen toplantıda politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 12,00 seviyesine çekilmişti.

Merkez Bankası politika faizini 625 baz puan artırarak %24'e yükseltti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Ekim ayı faiz toplantısı tarihi merak konusu oldu.

TCMB faiz toplantısı 20 Ekim'de yapılacak.

Merkez Bankası toplantısı ne zaman? İşte faiz kararlarıyla ilgili yorumlarr

TCMB FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan karar aynı gün yani 20 Ekim'de saat 14:00'te açıklanacak.

Merkez Bankası'ndan son bir ayda ikinci faiz artırımı: Politika faizi yüzde 17.75

2022 EKİM AYI FAİZ BEKLENTİSİ KAÇ?

Eylül ayı içerisinde 100 baz puan indirilen ve yüzde 13'ten 12'ye düşürülen politika faizinin bu ayki toplantıda 100 baz puan daha düşürülmesi bekleniyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI ÖNCESİ FLAŞ 'TL' HAMLESİ!

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı öncesi yeni TL hamlesi geldi.

Son dakika haberine göre Merkez Bankası liralaşma stratejisi kapsamında bankaların menkul kıymet tesis oranını yüzde 3'ten yüzde 5'e güncelledi.

Konuya ilişkin değişikliklere ilişkin TCMB'den yapılan açıklamada TCMB'den yapılan açıklamada, Banka'nın geçen yılın aralık ayında liralaşma stratejisi kapsamında yabancı para mevduattan Türk lirası mevduata dönüşümü desteklemeye başladığı ve Türk lirası mevduat tercihinin güçlenmesi yönünde önemli bir adım attığı belirtildi.

Devreye alınan bu uygulama neticesinde banka bilançolarındaki Türk lirası payı artarken, bankaların fonlama vadesinin uzadığı ifade edilen açıklamanın devamı şu şekilde:

"Uygulama banka bilançolarını güçlendirerek finansal istikrarı desteklemiştir. Bu zaman zarfında bankalar TCMB tarafından 2021 sonunda belirlenen dönüşüm hedeflerini gerçekleştirmiş ve liralaşma stratejisi kapsamında başlatılan Türk Lirası Cinsinden Menkul Kıymet Tesisi uygulamasına uyum göstermiştir. Söz konusu Menkul Kıymet Tesisi uygulamasında yapılan değişiklik ile menkul kıymet tesis oranı yüzde 5 olarak güncellenmiştir. Dönüşüm oranı yerine 2023 başından itibaren Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payını esas alan hedeflere göre menkul kıymet tesisi uygulamasına geçilmektedir."

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada yılın geri kalanında ve gelecek sene de liralaşma stratejisi kapsamında adımlar atılmaya devam edileceği ifade edildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler