FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI 2023: 45 bin öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Öğretmen atama başvuru ekranı

Öğretmen atama başvuru ekranı için geçtiğimiz gün başlayan tercih sürecinin ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamaya göre tercihler için son gün 1 Nisan 2023 Cumartesi. Peki, 45 bin öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? İşte, Öğretmen atama başvuru ekranı ve kontenjanlar...

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI 2023: 45 bin öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Öğretmen atama başvuru ekranı

Öğretmen atama başvuruları ile ilgili detaylar adaylar tarafından inceleniyor. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde konuya dair açıklamada bulunmuştu. Bu açıklama sonrası 45 bin öğretmen atama takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. Takvim ile beraber öğretmen atama kontenjanları da netleşti. 45 bin öğretmen atama başvurusunun nasıl yapılacağı merak edildi. İşte ayrıntılar...

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

45 bin öğretmen alımı başvuruları 27 Mart ve 1 Nisan tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Daha önceki alımlarda öğretmen atama başvuruları “https://ilkatama.meb.gov.tr” adresinden kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yaparak gerçekleştirilmişti.

öğretmen-atama-başvuru

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan'da açıklanacak.
Atama tercihlerinin alınmasının ardından öğretmen atamaları 8 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

İLKATAMA GİRİŞ EKRANI- TIKLAYINIZ

MEB GİRİŞ EKRANI - TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ EKRANI-TIKLAYINIZ

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından bugün itibarıyla takvimimizi ve branş dağılımını ilan ettik.” dedi.

atama

45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı.

atama2

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler